bughea de jos primar 1Principala acțiune desfășurată în această perioadă în comuna Bughea de Jos este curățenia de primăvară și reabilitarea infrastructurii rutiere. ”Cu utilajele proprii, intervenim în toată comuna, refacem șanțurile și nivelăm drumurile, acolo unde este nevoie. Toaletarea vegetației este, de asemenea, o preocupare constantă, mai ales pe tronsoanele înguste ale drumurilor publice. Curățăm albiile cursurilor de apă, pe toată lungimea pâraielor și râului Bughea.”, declară primarul Ion Tănăsescu.

În așteptarea anunțării proiectelor ce au primit finanțare prin Programul „Anghel Saligny”, cu fonduri proprii, Primăria Bughea de Jos a început două investiții importante. ”Ne aflăm în procedura de licitație pentru atribuirea lucrărilor construire a unei școli la Valea Măcelarului și de asfaltare a drumului Ciopățești. Sperăm ca lucrurile să se desfășoare fără dificultăți, astfel încât, în vară, să ne putem apuca de ambele obiective”, afirmă edilul șef.
Fiindcă administrația locală din Bughea avea realizat studiul de fezabilitate pentru introducerea rețelei de gaze în comună, documentația va fi depusă în cadrul liniei de finanțare din Programul „Anghel Saligny”.
”În ceea ce privește celelalte proiecte depuse spre finanțare, ni s-au cerut clarificări, ceea ce înseamnă că sunt în studiu. Noi avem depusă documentația pentru înființarea sistemului de canalizare, asfaltare de drumuri - 5,3 km însumând drumul Ciocanu (în continuare), drumul Plăișor Bratia, drumul Gheorghe Dinică, Valea lui Crăsan și construirea a două poduri: la școală și La Micudă.”, a punctat primarul din Bughea de Jos.
Administrația locală a pregătit și o surpriză pentru membri comunității - un bal tradițional organizat la Căminul Cultural, a doua zi de Paște!
”Cred că cu toții avem nevoie de un moment de bucurie, împreună, după această pandemie care ne-a afectat atât de tare emoțional și nu numai”, spune șeful executivului din Bughea de Jos.