boteni bunDupă reactualizarea studiului de fezabilitate a investiției privind alimentarea cu gaze a comunei Boteni, documentația va fi depusă în cadrul Programului „Anghel Saligny”. ”Așteptăm cu nerăbdare ca acest program să înceapă. Avem speranțe și pentru gaze, dar mai ales pentru drumuri. Pe toată lungimea tronsoanelor ce se regăsesc în proiectul depus pentru obținerea finanțării avem atât apă, cât și canalizare. Întrunim toate condițiile impuse”, declară primarul Vasile Leau.

Un  obiectiv care va fi implementat sigur anul acesta este reabilitarea Căminului Cultural, cu finanțare prin Compania Națională de Investiții. Administrația locală a predat amplasamentul și urmează ca CNI să organizeze licitația pentru lucrare.
Cu fonduri proprii, va fi continua modernizarea centrului civic, acțiune începută de anul trecut. ”Continuăm amenajarea de trotuare și rigole, dar și modernizarea DC 38 Linie-Balabani, cu fondurile alocate de la Consiliul Județean. Pe acest drum am turnat primul strat de asfalt, pe o lungime de 1,5 km și, cel mai probabil, cu banii pe care i-am primit vom finaliza această porțiune - stratul al doilea. Tronsonul are în total 3,8 km și, sub nicio formă nu avem cum să ne gândim că putem avansa, având în vedere sumele de care dispunem.”, a afirmat edilul șef.
Vești bune în ceea ce privește reluarea manifestărilor culturale: Festivalul de tradiție, „Brâul de la Boteni” va fi reluat de anul acesta.
”După doi ani în care din cauza pandemiei nu ne-am putut bucura, cred că toți împărtășim același sentiment: abia așteptăm să auzim muzica tradițională, să vedem din nou costume populare, să fie veselie atât pentru ce mari, cât și pentru cei mici. Ne vom strădui, în limita bugetului, să organizăm cât mai bine atât partea de concurs folcloric a sărbătorii, cât și celelalte acțiuni legate de Ziua localității.”, a mai afirmat șeful executivului.