AurelBalasoiuÎn actualul context de crize profunde, suprapuse, este vital nu doar pentru România, ci pentru întreaga Europă, să fie cultivat fiecare metru pătrat de teren agricol, consideră deputatul PSD de Argeș Aurel Bălășoiu. "Este nevoie ca România să utilizeze integral suprafața sa agricolă. Mai multă producție înseamnă mai multă mâncare și prețuri mai mici. Prin urmare, prevederile strategiei Uniunii Europene ”From farm to fork”, pentru trecerea la o agricultură ecologică, trebuie reevaluate. Iar PSD îl susține deplin pe ministrul român al Agriculturii în demersul său de a obține acordul Comisiei Europene în acest sens. România nu-și poate permite să renunțe la a mai cultiva 4% din suprafața sa agricolă!

România are 9,4 milioane de hectare de teren arabil și nu cred că își permite nimeni la nivel european, la nivel global, să lase o astfel de suprafață neproductivă cu un sol atât de fertil!
Ministrul PSD al Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a solicitat la Bruxelles, la reuniunea Consiliului Agricultură și Pescuit, reevaluarea condiționalităților strategiei "From Farm to Fork" care este în centrul European Green Deal - Acordul Ecologic European.", afirmă deputatul Aurel Bălășoiu.