leresti latModernizarea satului Poduri este pe lista de priorități a Primăriei Lerești în acest an. În primul rând, conducerea administrației va avea în vedere extinderea canalizării în zonă, dar va fi extinsă și rețeaua de alimentare cu energie electrică. ”Am prevăzut bani de la buget pentru acest obiectiv și am primit și sprijin financiar de la Consiliul Județean; începem, așadar, cât de curând, lucrarea. Concomitent, în acest sat vom realiza extinderea rețelei electrice - co-finanțare Consiliul Local și CEZ. Zona este una extrem de frumoasă, iar în ultima perioadă s-a construit masiv, premisele continuării dezvoltării satului fiind nete. Este vorba atât de case noi, ale localnicilor, dar și de case de vacanță”, declară primarul Marian Toader.

Sunt continuate, concomitent, lucrările de modernizare ale târgului din localitate, un obiectiv început de anul trecut, care va duce venituri importante la buget.
”Am mai solicitat și primit de la Consiliul Județean bani pentru montarea unui sistem de detecție a incendiilor la Grădinița Lerești și pentru achiziționarea de centrale termice la Școala Gimnazială Nr 1. Așteptăm perioada vacanței pentru a nu perturba actul educativ și vom realiza și aceste lucrări, atât de necesare pentru asigurarea condițiilor optime pentru elevi”, precizează edilul șef.
Fiindcă la fel de importante ca investițiile de anvergură sunt și acțiunile de gospodărire comunală, în Lerești au început lucrări ample de toaletare a vegetației și de decolmatare a șanțurilor. ”Pe lângă acțiunile curente amintite, degajăm și un terasament de cale ferată, în zona Marinești. Lucrăm cu cei de la ajutor social și cu cei care trebuie să facă ore în folosul comunității pentru amenzi neplătite. În acest fel eficientizăm și costurile, și avem și o localitate cu care ne putem mândri din punct de vedere estetic”, spune șeful executivului.
Conducerea Primăriei speră că începutul lunii martie să aducă vești bune cu privire la proiectele depuse în cadrul Programului „Anghel Saligny”.
”Am primit solicitări de clarificări, am trimis răspunsurile și suntem optimiști”, declară primarul Marian Toader.

Primăvara reprezintă prin excelență tot ce ascunde sufletul unei femei: dăruire, sacrificiu, curaj, răbdare, sete de viață. 8 Martie să vă însenineze sufletul, doamnelor și domnișoarelor!
Primăria și Consiliu Local Lerești
Primar, Marian Toader