albestii de argesConducerea administrației din Albeștii de Argeș își pune mari speranțe în eligibilitatea și obținerea de fonduri pentru proiectele depuse  în cadrul Programului Anghel Saligny. În ambele, este vorba de modernizarea drumurilor. „Avem două proiecte depuse, unul ce însumează 9 km de drumuri, altul 11 km. Peste tot avem apă și canalizare, condiție esențială pentru a fi declarați eligibili. Având în vedere totuși valoarea mare a obiectivelor, poate că nu vom intra la finanțare cu amândouă, însă pentru cel puțin unul dintre proiecte ar trebui să primim banii.”, spune primarul Gabriel Popa.

Din bugetul propriu și cu sprijinul Consiliului Județean, anul acesta Primăria va finaliza modernizarea centrului civic, respectiv amenajarea de trotuare și șanțuri în zona centrală a comunei. ”Tot în 2022 vom realiza și cele două poduri din satul Brătești, investiții pentru care am obținut avizele și avem banii în cont, fiind lucrări ce se vor executa din fonduri pentru remedierea calamităților. Podurile sunt mai mult decât necesare pentru asigurarea deplasării în deplină siguranță a cetățenilor din acest sat.”, declară edilul șef.
Pentru reducerea cheltuielilor de la bugetul local, administrația din Albești a pregătit un studiu de fezabilitate în vederea accesării de fonduri în vederea montării de panouri solare pentru asigurarea curentului electric necesar funcționării stațiilor de pompare aferente sistemului de alimentare cu apă. ”Plătim în jur de 10.000 lei/lunar pentru curentul electric consumat de stațiile de pompare. Pe an înseamnă peste 100.000 lei. De altfel, conform studiului de fezabilitate, panourile solare vor asigura 70 kilowați pe oră, în timp ce pompele consumă în jur de 40, diferența ducându-se în sistem și generând alte reduceri”, explică șeful executivului.
O altă prioritate pentru anul acesta este extinderea sistemului de canalizare în Dobroțu, pe o lungime de 1,5 km, rețea ce va deservi peste 60 de gospodării. ”Dorim să finalizăm și fațada dispensarului uman și să realizăm și un studiu de fezabilitate pentru extinderea rețelei de gaze în satul Brătești.”, a mai punctat din obiectivele pentru acest an, primarul Gabriel Popa.