stefan cel mareComuna Ștefan cel Mare se poate mândri cu elevi și dascăli demni de toată lauda! La rândul său, administrația locală caută să încurajeze permanent performanța educațională, răsplătind eforturile școlarilor. La fel s-a întâmplat și în luna ianuarie, atunci când șapte copii din localitate au fost premiați de conducerea Primăriei Ștefan cel Mare pentru rezultatele obținute la un concurs de recitări din Mihai Eminescu, organizat în comuna Călinești cu prilejul aniversării a 172 de ani de la nașterea marelui poet național.

La eveniment au participat peste o sută de copii, nu doar din Argeș, ci și din țară. Marele premiu a fost câștigat de Asociația ”Meșteșuguri Argeșene”, de la Școala Gimnazială Ștefan cel Mare, coordonator Florenţa Sgîea. Pentru acest succes, copiii au primit din partea primarului Ion Parpală câte o diplomă și premii constând în agende, pixuri și o sumă de bani. Vizibil emoționați, elevii au intrat în posesia premiilor chiar de la președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzână, care a venit însoțit de parlamentarul de Argeș, Aurel Bălășoiu.  ”Pentru noi este o bucurie și o mândrie să premiem astfel de rezultate. În viitor sper să avem cât mai multe ocazii de a răsplăti realizările copiilor din comuna Ștefan cel Mare”, a declarat primarul Ion Parpală.

În primăvară încep lucrările de asfaltare
Din punct de vedere administrativ, conducerea Primăriei Ștefan cel Mare începe anul 2022 fără datorii și cu un excedent bugetar ce urmează a fi folosit pentru demararea unor lucrări de asfaltare. Astfel, începând din primăvară, după finalizarea licitației, va intra în execuție un proiect de asfaltare a aproximativ 4 km de drumuri comunale în ambele sate ale comunei. În ceea ce privește obiectivele noi, în cadrul Programului ”Anghel Saligny” au fost depuse două solicitări de finanțare pentru asfaltarea a 7 km de drumuri, respectiv pentru extinderea rețelei de canalizare. Nu în ultimul rând, la început de an cetățenii sunt așteptați la Primărie să-și plătească taxele și impozitele pe anul în curs. Persoanele care plătesc în primul trimestru al anului, până la data de 31 martie, primesc o reducere de 10%.