raca latDupă introducerea apei și a canalizării, asfaltarea drumurilor locale constituie pasul firesc pentru fiecare administrație publică locală. Este și cazul comunei Râca, acolo unde autoritățile intenționează să asfalteze mai multe tronsoane de drumuri prin intermediul Programului Național de Investiții ”Anghel Saligny”. ”Avem un proiect pentru modernizarea a 4,2 km de drumuri în comună. Sunt introduse apa și canalizarea pe aceste drumuri, ceea ce sper să ne aducă șanse mai mari în accesarea finanțării. Proiectul pentru asfaltarea drumurilor va fi depus luna aceasta”, declară primarul Nicușor Sorin Popescu.

Rămânând la capitolul infrastructură, în cursul lunii septembrie, pe drumul județean care leagă comunele Râca și Căldăraru au fost realizate lucrări de reabilitare a platformei drumului prin grederuire. Lucrările au fost executate de Consiliul Județean.

Branșamente la canalizare
De curând administrația locală a finalizat cele 150 de branșamente la rețeaua de canalizare, pentru care au fost prevăzuți bani în bugetul local. Pasul următor este punerea în funcțiune a stației de epurare, după ce beneficiarii vor realiza racordurile individuale în gospodării. ”Momentan ne oprim aici cu branșamentele. Pentru 150 am avut bani prevăzuți în buget anul acesta. Dacă vom reuși să prevedem bani și anul viitor, vom continua, în funcție și de solicitările cetățenilor”, precizează edilul din Râca.
Pe de altă parte, noul an școlar a început bine la școala din comună. Cei 86 de elevi și preșcolari ai școlii au fost primiți într-o unitate curată și igienizată, cursurile desfășurându-se în condiții bune.