negrasiAsfaltarea drumurilor locale constituie principalul obiectiv al conducerii Primăriei Negrași în contextul lansării Programului ”Anghel Saligny”, finanțat de Guvern. Numai că, potrivit edilului Alexandru Constantin, banii pentru modernizarea drumurilor sunt  greu de accesat în forma actuală a programului guvernamental. ”Pentru mine, prioritară ar fi asfaltarea drumurilor din comună. Dar normele programului spun că se vor aloca bani pentru drumuri doar în localitățile unde există introduse utilități: apă, canal. Apă avem, dar nu avem canalizare, deci nu mă încadrez să obțin bani pentru drumuri. Ca să fac rețea de canalizare, investiția este foarte scumpă, nu ajung cei 4.000.000 de lei prealocați comunelor prin program. În concluzie, în condițiile actuale, nu putem beneficia de acest program. Putem accesa bani doar dacă Guvernul schimbă criteriile de alocare”, declară primarul Alexandru Constantin.

În altă ordine de idei, angajații Primăriei Negrași, beneficiari ai ajutorului social, au făcut curățenie în zona Rezervației ”Poiana cu Narcise”. Acțiunea a avut loc în luna septembrie și a vizat printre altele și toaletarea copacilor din zona rezervației. Lucrările au fost realizate cu avizul Asociației Natura 2000, cea care se ocupă de protejarea ariilor naturale.

”Casă nouă” pentru școlari
Nu în ultimul rând trebuie menționat faptul că anul școlar a început sub auspicii bune în comuna Negrași. Mai mult, copiii din satul Bârlogu au început școala într-o unitate nouă, modernizată și dotată. Școala a fost complet renovată de autorități și în incinta sa a fost amenajat și un teren de sport cu gazon sintetic. În cadrul școlii din satul Bârlogu funcționează clase de învățământ primar și grupe de grădiniță.