leresti latApă și canalizare în satul Pojorâta și asfaltarea a 4,5 km de drumuri de interes local - acestea sunt obiectivele pentru care conducerea Primăriei din Lerești speră să atragă fonduri prin programul „Anghel Saligny”. ”Pentru extinderea rețelelor de apă, respectiv canalizare în satul Pojorâta, devizul este de 3,8 milioane de lei. În schimb, pentru proiectul vizând modernizarea a 4,5 km drumuri de interes local, documentație pentru care am realizat și proiectul tehnic, fiind în faza obținerii avizelor de la urbanism, suma care ne trebuie este de 7,8 milioane lei. Menționez că în toate zonele unde dorim să asfaltăm avem apă și canalizare, condițiile fiind așadar îndeplinite”, spune primarul Marin Toader.

Conform declarațiilor edilului șef, în comună se derulează programul de cadastrare gratuită, acesta fiind în fază avansată de execuție. ”În fiecare zi, cei de la OCPI și firma care realizează cadastrarea sunt aici prezenți pentru consultarea măsurătorilor cu cele din documentele cetățenilor. Din păcate, în peste 80% din cazuri sunt probleme, în sensul actelor în neregulă, măsurătorilor vechi ce nu corespund cu cele actuale. Deși noi ca administrație locală nu suntem decât beneficiarii acestui program, în aceeași măsură ca și cetățenii, oamenii vin la noi să se plângă și ne consideră cumva răspunzători de faptul că documentele nu sunt în regulă. Îi rog să aibă răbdare și să finalizăm împreună acest proiect deosebit de important pentru toată lumea. Este vorba de cadastrarea întregii localități - intravilan și extravilan”, spune edilul șef.
Conducerea administrației din Lerești lucrează concomitent și la realizarea documentației pentru îmbunătățirea eficienței energetice pentru toate unitățile de învățământ din comună, precum și pentru modernizarea iluminatului public. ”Ambele studii de fezabilitate le vom depune la Administrația Fondului de Mediu, pentru a obține fonduri europene pentru realizarea acestor obiective. Avem în vedere toate școlile din localitate: gimnaziale, Nr. 1 și Voinești, Pojorâta cu clasele I-IV și cele trei grădinițe din Voinești, Lerești, Pojorâta”, a mai afirmat șeful executivului.