cepariVești bune în ceea ce privește ruptura de mal de la Răcorești! Lucrările pentru realizarea zidului de sprijin, pe o lungime de 300 m, și refacerea drumului, sunt în faza de licitație. ”În sfârșit, dosarul depus de noi și aprobat spre finanțare de luni bune a intrat în ultima fază premergătoare lucrărilor efective, adică licitația. După finalizarea licitației, se va trece la realizarea proiectului tehnic, care durează cel puțin o lună, ceea ce înseamnă că implementarea propriu-zisă va începe din primăvara anului viitor.”, a declarat primarul Cristian Ciobanu.

Din păcate însă, nu sunt vești în legătură cu modernizarea drumurilor - proiect depus tot prin Compania Națională de Investiții. ”De altfel, noi avem depusă o situație pentru primirea unor fonduri de urgență pentru drumurile afectate de calamități. Am văzut pe lista oficială că Argeșul nu a primit niciun ban din Fondul de Urgență, deși știu că foarte multe localități din județul nostru au fost grav afectate de ploile din această vară”, afirmă șeful executivului din Cepari.
Suma pentru echilibrarea bugetului pe care comuna Cepari a primit-o de la Ministerul Finanțelor este de doar 38.000 de lei, insignifiantă pentru ceea ce înseamnă o administrație, fie ea chiar din mediul rural. Din acest considerent, conducerea autorităților locale spune că așteaptă cu nerăbdare rectificarea bugetară de la Consiliul Județean. ”Deocamdată nu avem însă nicio informație despre când și cum va fi rectificarea bugetară. De obicei avea loc la sfârșitul lunii august, acum însă nu se aude nimic, ceea ce ne face să fim foarte sceptici.”, spune edilul Cristian Ciobanu.
În aceste condiții, conducerea administrației locale îți pune toate speranțele în programul lansat recent de Guvern, „Anghel Saligny” și în viitorul PNRR. ”Avem ce proiecte depune. Suntem cu ele pregătite. Avem documentația  gata pentru extinderea rețelelor de apă în Cărpeniș, Șendrulești, Cepari Pământeni - străzi laterale, cu executare de foraje, extinderea canalizării în toată localitatea, dar și pentru asfaltarea drumurilor. Să vedem ce finanțări putem obține, și cum ne încadrăm”, a mai declarat șeful executivului din Cepari.