bughea de sus 2Deși clădirea Școlii Nr. 1 din comuna Bughea de Sus este în plin proces de modernizare, anul școlar a început pentru elevii din localitate în condiții bune. ”Am amenajat în fosta grădiniță clase pentru desfășurarea în bune condiții a orelor pentru o parte din elevi, iar pentru altă parte, altă locație. Mai avem funcțională o școală cu clasele I-IV, la Bughița, și o singură grădiniță, la Grui. Clădirea Școlii Nr.1 este reabilitată și modernizată printr-un proiect cu finanțare europeană, prin Programul Operațional Regional, a cărui implementare de-abia a început. Cu toate acestea, orele, așa cum am spus, se desfășoară în condiții bune”, a declarat primarul Nicolae Tarbă.

Cu utilaje proprii, conducerea administrației încearcă să repare drumurile din localitate, mai ales tronsoanele afectate de ploi. ”După cum se știe am avut și în această vară probleme după ploile torențiale și am solicitat fonduri de la „Situații de Urgență”, în urma analizei efectuate de comisia de specialitate, prin care s-a estimat valoarea pagubelor. Din păcate, banii întârzie, nu am primit nici un răspuns în acest sens, așa că încercăm din fonduri proprii să reparăm ce putem.” spune edilul șef.
În schimb, s-a aprobat în ședință de Consiliu Local asfaltarea străzilor Zăvoilor, Moicenilor și Pe Deal, în lungime totală de 2 km, din fonduri proprii. ”Unul dintre cele trei drumuri va fi garantat modernizat anul acesta, pentru celelalte două urmând a organiza licitația. Cu noroc, procedura va fi finalizată repede și poate se va putea turna asfalt pe toate trei, până la finele anului”, explică șeful executivului. În continuare, se lucrează, concomitent, și la canalizare, proiect de anvergură, o investiție multianuală care se apropie cu pași repezi de finalizare.