nucsoara festival 2”Făgăraș Fest”, festivalul organizat în luna august în comuna Nucșoara, a fost un real succes! Pe lângă promovarea turistică a zonei de la poalele munților Făgăraș, evenimentul a contribuit și la dezvoltarea activităților derulate de comunitatea locală.
”A fost un eveniment reușit, cu beneficii atât pentru administrație, cât și pentru locuitorii comunei și pentru invitați. Văd că la Nucșoara prinde acest tip de eveniment. Este un punct de reper de la care vom pleca în alcătuirea strategiei de dezvoltare turistică la care lucrăm. Cu siguranță vor mai fi organizate astfel de evenimente la Nucșoara”, afirmă primarul Ion Cojocaru.

De altfel, pe plan local se fac pași concreți pentru implementarea unor proiecte care să transforme zona într-o veritabilă atracție turistică. Pe 21 octombrie, la Căminul Cultural Nucșoara va avea loc dezbaterea strategiei de dezvoltare a comunei. După cum spun organizatorii, va fi o dezbatere diferită de cele desfășurate în mod obișnuit la nivelul comunităților rurale. Vor participa reprezentanți ai Camerei de Comerț și Industrie, ai agențiilor de turism, de mediu, agenți economici, investitori din comună și potențiali investitori interesați de zonă. ”Vreau ca în această dezbatere, una extrem de importantă pentru comuna Nucșoara, să venim cu idei care să prioritizeze absorbția de fonduri, să creăm un orizont pentru potențialii investitori din comună, o predictibilitate în perspectiva viitoarelor investiții. Sunt convins că în urma discuțiilor se vor desprinde idei, parteneriate pentru dezvoltarea comunei. Este un eveniment important nu numai prin prisma invitaților care vor participa, dar mai ales din perspectiva legăturilor de colaborare ce se pot crea”, precizează primarul Ion Cojocaru. 

Se lucrează la Școala Slatina
Se lucrează în continuare la reabilitarea Școlii Slatina. Clădirea servește atât pentru desfășurarea cursurilor școlare, cât și pentru implementarea proiectului derulat de Asociația ”Casa Bună. Obiectivul Asociației “Casa Bună” este să ajute copiii din mediile defavorizate, cărora să le redea șanse egale la educație și trai decent. ”Casa Bună” din Nucșoara va găzdui 200 de copii, care vor beneficia de activități educative, mese calde, computere la care vor lucra cu voluntarii, on-line sau față în față, cărți în biblioteca dedicată lor, dar și de controale medicale.