recea lucrari apa 1Autoritățile comunei Recea continuă lucrările pentru relocarea conductelor de apă de pe traseul DJ 504, drum aflat în plin proces de modernizare. Lucrările sunt necesare pentru asigurarea accesului în caz de intervenție la rețeaua de apă și sunt executate cu fonduri de la Consiliul Județean. ”Încă lucrăm pe partea stângă a drumului pentru mutarea conductelor, dar în scurt timp ne vom apuca de lucru și pe partea dreaptă. Am mai făcut și niște cămine de apă pe lângă cele existente și sper ca până în iarnă să fie gata toate lucrările”, declară primarul Doru Dragu. Lucrările de modernizare a DJ 504 Popești - Buzoești continuă pe teritoriul comunei. Muncitorii pregătesc drumul pentru asfaltare, dar se lucrează și la amenajarea șanțurilor și a capetelor de pod.

Pe de altă parte, proiectul de asfaltare a drumului Deagu de Sus-Deagu de Jos va fi depus de autoritățile locale în Programul ”Anghel Saligny” lansat de Guvern. De asemenea, în luna septembrie, ADI Servsal a organizat o campanie de informare a cetățenilor din localitate cu privire la importanța colectării selective a deșeurilor menajere.
Centrală nouă la școală
Anul școlar a debutat în condiții bune în unitățile din comuna Recea, preșcolarii și elevii fiind primiți în clase curate și dotate corespunzător. ”La Școala Generală nr. 1 Recea avem o solicitare pentru schimbarea unei centrale termice. Aici încălzirea este asigurată cu două centrale, una mare și una mai mică. Cea mică nu mai face față consumului și trebuie schimbată. Vom aloca fonduri și vom monta o centrală cu o capacitate mai mare”, precizează primarul Doru Dragu. La Școala Gimnazială Recea învață peste 200 de copii.