Mosoaia strada IndustriilorStrada Dealului și Strada Industriilor din Moșoaia au asfalt proaspăt! ”Așa cum am promis, iată că, până la sfârșitul lunii septembrie, s-au asfaltat cele două tronsoane, urmând ca în zilele următoare să se realizeze marcajele rutiere. Ambele drumuri sunt foarte importante, strada Industriilor de exemplu, deși în lungime de doar 350 metri, fiind drumul de acces către cei câțiva agenți economici mari din localitate. Au fost finalizate, de asemenea și lucrările de extindere ale rețelei cu apă pe strada Parcului, până la Biserică”, declară viceprimarul localității Adrian Frântură.

Tot cu fonduri proprii, de luna aceasta încep lucrări pentru prevenirea inundațiilor pe strada Rozelor - captarea apelor pluviale.
”Având în vedere că a început un nou an școlar, am realizat și câteva lucrări pentru îmbunătățirea condițiilor elevilor și profesorilor. S-au realizat branșamente la gaze și montat centrale la școala din Moșoaia și la grădinițele din Hințești și Ciocănăi. Ne gândim foarte serios ca pentru anul viitor să mai achiziționăm un microbuz pentru transportul elevilor, cel existent nemaiputând face față traseelor foarte lungi”, a mai menționat viceprimarul localității.
În perspectiva posibilității atragerii de fonduri prin programul guvernamental „Anghel Saligny” și cel european,  PNRR, conducerea Primăriei din Moșoaia are pregătite proiecte importante. ”Vom depune un proiect pentru modernizarea unor drumuri de mare interes pentru comunitate: strada Olteni - 2600 m, Strada Bisericii - 780 m, Strada Basangești - 1450 m, strada Prunilor - 850 m și coasta ”La Marcu”- un tronson de 870 de metri în pantă, care mereu creează probleme. În toate aceste zone avem nu doar apă și canalizare, ci și gaze, ceea ce înseamnă că îndeplinim toate condițiile pentru a obține finanțare”, a declarat primarul Ion Necula.
”În ceea ce privește canalizarea, pentru restul localității, zonele unde la momentul de față nu avem această utilitate, așteptăm PNRR-ul, fiind vorba de sume foarte mari. Este vorba de două sisteme de canalizare: Moșoaia - Lunga - Lăzărești și Ciocănăi - Bătrâni - Lăzărești. Sigur, ne interesează și finanțări pentru digitalizare, pentru energie verde, pentru dezvoltarea localității din toate punctele de vedere”, a mai adăugat viceprimarul Adrian Frântură.