vulturesti lat”Dacă vom primi fiecare administrație locală câte 4 milioane de lei , așa cum se declară, prin programul Anghel Saligny, ar fi foarte bine.  În orice caz, noi vom depune proiecte pentru modernizarea prin asfaltare a drumurilor din comună”, declară primarul comunei Vulturești, Liviu Poșircă. Conducerea administrației din Vulturești spune că în localitate ar fi nevoie de asfaltarea a 10 km de drumuri de interes local.

”În acest fel am avea modernizată aproape toată infrastructura rutieră. Nu văd de ce nu am avea șanse să le asfaltăm, obținând finanțare prin acest program guvernamental sau prin PNRR, în condițiile în care avem apă și canalizare. Noi avem 22 de km de sistem de canalizare funcțională, adică peste 90% din localitate. Lucrăm la un proiect pentru extinderea rețelei cu câteva ulițe laterale, care nu însumează mai mult de 2 km de conductă. Putem, așadar, spune că stăm foarte bine la capitolul infrastructura utilităților.”, explică edilul șef.
Tot prin PNRR, administrația locală din Vulturești va încerca să obțină finanțare și pentru introducerea gazelor naturale. ”Avem depuse la Compania Națională de Investiții proiecte și pentru un sediu nou de Primărie și o sală de sport lângă școala de centru. Vom vedea dacă și aceste proiecte pot fi depuse pe noile programe”, afirmă primarul din Vulturești.
Între timp, în comună au început o serie de investiții realizate cu fonduri proprii. ”Suntem în licitație pentru construirea unei grădinițe noi la Mâzgana, clădire pe care vreau să o finalizăm ”de roșu” până la Crăciun. Am dat ordinul de începere și la amenajarea de gabioane pe Valea Mâzganei, pentru prevenirea inundațiilor. Am așteptat enorm de mult avizele pentru acest obiectiv, dar nu ne-am dat bătuți și am reușit. Iată că începem să culegem roadele muncii de peste un an. Până acum am realizat 170 de branșări la rețeaua de canalizare și vom continua”, declară primarul Liviu Poșircă.