stolnici latModernizarea DJ703B Pădureți (DJ679) - Costești (DN 65A), în lungime de aproximativ 10 km, este o veste bună și pentru locuitorii și autoritățile comunei Stolnici. Oamenii nu vor mai fi astfel nevoiți să facă un ocol de 20 km ca să ajungă în orașul Costești pentru a-și rezolva diverse probleme. ”Sigur că sunt bucuros că se va asfalta acest drum, mă bucur pentru toți oamenii care au nevoie de el. Pe noi ne ajută foarte mult această investiție. Nu vom mai ocoli atâția kilometri pentru a ajunge la Costești. Este util atât pentru cetățeni, ca să poată ajunge la instituțiile publice, pentru agricultori, dar mai ales pentru serviciile de urgență care trebuie să ajungă la cazurile din zona noastră”, declară primarul Sevastian Pupăză Roșu.

Pentru două lucrări recent finalizate de administrația locală, grupurile sanitare de la Școala Gimnazială Stolnici și clădirea vestiarelor de la terenul de sport, urmează recepția finală și apoi darea în folosință. Vestiarele sunt realizate din fonduri locale, iar toaletele de la școală cu fonduri europene și contribuția Primăriei Stolnici.

Proiect pentru asfalt
În perspectiva lansării Programului Național de Investiții ”Anghel Saligny”, autoritățile din Stolnici au pregătit un proiect pentru asfaltarea mai multor drumuri comunale. Documentația vizează modernizarea DC 142 (centru Stolnici - Gară), strada Meteorului (sat Stolnici) și DC 143 (strada Fermei, în satul Vlăşcuţa, și strada Bisericii, în satele Stolnici și Vlăşcuţa). Lungimea totală a drumurilor este de 4 km.
Pe de altă parte, fermierii din comuna Stolnici se declară mulțumiți de anul agricol. ”La nivel de comună, din ce am vorbit cu fermierii, oamenii sunt mulțumiți de recolte. Este un an agricol bun, în condițiile actuale. S-au dat și subvențiile, lucrurile au mers bine”, adaugă edilul din Stolnici.