corbi inaltConducerea administrației din comuna Corbi pregătește două proiecte pentru atragerea fondurilor prin programul „Anghel Saligny”, ambele vizând modernizarea infrastructurii de utilități și a drumurilor. De asemenea, Primăria pregătește mai multe proiecte ce vor fi depuse pe recent aprobatul Plan Național de Redresare și Reziliență. ”Pregătim devizul pentru un sistem de canalizare pentru restul localității, adică satele Poienari, Corbșori, Stănești și Poduri. Asta înseamnă 25 de km de conductă și stație de epurare, deci un obiectiv care implică costuri considerabile. Cel de-al doilea proiect este cel pentru modernizarea infrastructurii rutiere. Îl vom retrage de la Compania Națională de Investiții, unde l-am depus, vom reactualiza devizul, și-l vom redepune pe „Anghel Saligny”. Este vorba de 12 km, tronsoane din satele Corbi și Jgheaburi, acolo unde avem apă și canalizare, pentru a îndeplini condițiile.”, declară primărița Anca Baciu.

În ceea ce privește PNRR-ul, program cu finanțare europeană, conducerea Primăriei va încerca să depună câte un proiect pe toate măsurile, de la digitalizare, până la protecția mediului. ”Ne interesează,  de exemplu, un program on-line eficient pentru depunerea actelor, documentelor de la cetățeni. Este foarte clar că din cauza pandemiei și schimbărilor climatice și nu  numai, ne îndreptăm rapid spre un viitor al online-ului și al reducerii consumului și poluării pe cât posibil. Trebuie să fim pregătiți.”, a mai spus șefa executivului.
O veste bună pentru comunitate este că proiectul pentru introducerea de gaze naturale depus prin Programul Operațional pentru Infrastructura Mare se află în evaluare. ”Avem motive să sperăm că putem obține finanțare. Ni s-au cerut informații suplimentare, clarificări, deci suntem într-o fază avansată a verificărilor”, a mai spus primărița din Corbi.
Între timp, construcția sălii de sport, obiectiv derulat prin Compania Națională de Investiții, se apropie de finalizare.