ratestiPrimăria Rătești are pregătite mai multe proiecte pe care intenționează să le depună în cadrul noilor programe de finanțare din fonduri guvernamentale și europene. Punctual, două proiecte ale administrației comunei Rătești vizează asfaltarea unor tronsoane de drumuri comunale, localizate în toate satele comunei, iar alte trei se referă la înființarea rețelei de canalizare în localitate.

”Proiectele sunt pregătite, așteptăm acum deschiderea liniilor de finanțare în programul ”Anghel Saligny” lansat de Guvern, dar și a PNRR. Vom depune solicitări de finanțare pentru mai multe investiții, sperăm să obținem fonduri măcar pentru o parte dintre ele”, declară primarul Cornel Petrică.

Condiții bune la școală
În scurt timp va avea loc recepția finală a lucrărilor la noul teren de sport din centrul comunei. Investiția a fost realizată din fonduri europene și cu contribuția autorităților locale. Terenul multifuncțional de sport se află lângă Școala Gimnazială ”Gheorghe I.I.C. Brătianu”. Unitatea școlară a fost aprovizionată de curând cu lemne pentru iarnă, iar cursurile școlare au debutat în condiții optime pentru elevii și cadrele didactice din comună.