sapata cupluri premiate 2În mod normal, în fiecare an, de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului (Sf. Maria Mare,) la Săpata era sărbătorită Ziua Comunei. Cum anul acesta condițiile de prevenire a coronavirusului nu au permis organizarea evenimentului, administrația locală s-a reorientat și a găsit un mod frumos de a marca această zi. Primăria și Consiliul Local Săpata au felicitat și premiat cuplurile din localitate care anul acesta au împlinit 50 de ani de căsătorie. Primarul Laurențiu Micu s-a deplasat acasă la sărbătoriți, le-a înmânat diplome și premii și i-a felicitat pentru fidelitatea de care au dat dovadă de-a lungul timpului.

De curând a fost înlocuită podeaua din scândură pentru puntea pietonală din satul Lipia. ”Cea veche se afla într-o stare precară și reprezenta un risc pentru cetățenii care traversau pe aceasta. Lucrarea a fost realizată cu fonduri locale”, declară primarul Laurențiu Micu.
Pe de altă parte, Consiliul Județean a anunțat că va moderniza DJ 679 Păduroiu (DN 67B) – Lipia – Popești – Lunca Corbului – Pădureți – Ciești – Fâlfani – Cotmeana – Malu – Bârla – limita cu judeţul Olt, cu o lungime de 47,67 km. Este primul proiect de infrastructură rutieră de interes județean finanțat prin POR 2021-2027. Banii alocați sunt destinați documentației tehnice. Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 3,25 milioane lei, din care 3,18 milioane lei este valoarea nerambursabilă.