barla festival 1Sărbătoare în comuna Bârla în ultima lună de vară! Administrația locală și cetățenii au respectat tradiția și, în prima zi de duminică a lunii august, au luat parte la manifestările organizate de Ziua Comunei, respectiv  Festivalul ”Hora ca la Bârla” și Concursul de dansuri populare ”Floare de câmpie”.

La concurs s-au înscris numeroase ansambluri din Argeș și din județele învecinate, fiecare grup dovedindu-și măiestria în arta jocului popular. Trofeul concursului a rămas în Argeș, Ansamblul ”Argeșelul” din Boteni fiind marele câștigător al competiției artistice. S-a jucat cu pasiune și dăruire, localitățile de pe Valea Cotmenei fiind recunoscute pentru păstrarea și promovarea tradițiilor străvechi. Școala Populară de Arte Pitești a fost reprezentată în juriu de prof. Cătălin Iancu, iar un alt invitat special al primarului Gheorghe Voicu a fost cântăreață de muzică populară Marcela Fota. Artista a oferit celor prezenți un spectacol live, o adevărată atmosferă de petrecere, de care oamenii s-au bucurat până târziu în noapte.
La ceas de sărbătoare nu au lipsit nici momentele festive. Administrația locală a premiat cuplurile din localitate care anul acesta au aniversat 50 de ani de căsnicie. Primarul Gheorghe Voicu a înmânat diplome, flori și premii în bani cuplurilor longevive.

Meci amical cu fostele glorii ale FC Argeș
Următoarea zi, pe 8 august, centrul activităților dedicate sărbătorii de la Bârla s-a mutat pe terenul de sport. Aici a avut loc un meci amical între echipa locală, Viitorul Bârla, și cea a fostelor glorii de la FC Argeș. Printre veteranii echipei alb-violete care au luat parte la meci s-au numărat Constantin Barbu, Adrian Neaga, Vasile Popa, Iulian Crivac și mulți alții. Meciul la care a asistat un public numeros s-a terminat la egalitate.