vedea primar 2La începutul toamnei, la Vedea vor fi demarate două investiții importante pentru modernizarea sistemului de alimentare cu apă. Conform spuselor primarului Niculae Dochinoiu, este vorba de montarea a trei stații de filtrare în tot atâtea sate și de realizarea unui rezervor în Izvoru. ”În  Vața, Bădicea și Lungani vor fi montate la cele trei foraje, stații de deferizare și demanganizare, pentru îmbunătățirea calității apei. Banii pentru această lucrare au fost solicitați și primiți de la Consiliul Județean. În maxim o săptămână sosesc materialele și apoi vom executa montajul. Cea de-a doua investiție se referă la construirea unui bazin în satul Izvoru, cu o capacitate de 120 mc. Rezervorul existent, construit în 2007, nu face față debitului de 2 l/secundă. Acest rezervor din Izvoru este foarte important, deoarece alimentează cu apă patru sate: Izvoru de Jos, Izvoru de Sus, Rățoi și Ciucești.”, explică edilul șef.

Anul școlar va începe în comună fără probleme. Toate școlile și unitățile de învățământ preșcolar funcționează în clădirea liceului din localitate, clădirea fiind modernizată foarte recent și deci, îndeplinind absolut toate standardele de calitate. ”Avem trei microbuze școlare cu care aducem elevii. Nu avem nicio problemă la acest capitol, dimpotrivă, sperăm la creșterea numărului de elevi, prin creșterea natalității”, spune șeful executivului.
La fel ca și conducerile celorlalte UAT-uri din județ, primăria Vedea așteaptă noile programe de finanțare cu mare interes. ”Se zvonește că va apărea mult așteptatul PNDL 3, sau cum se va numi. Important ar fi să se aloce finanțările în funcție de priorități. Deși noi avem mare nevoie de bani pentru asfalt, înțeleg că, de exemplu, alimentarea cu apă în anumite zone unde nu există, este mai importantă. Pe de altă parte, majoritatea localităților chiar din mediul rural au apă curentă, în schimb, ca și la noi, canalizarea rămâne un punct sensibil în dezvoltarea infrastructurii. Este vorba de costuri foarte mari și rentabilitate scăzută. Sigur că ne dorim canalizare, problema este că nu știu cum se va finanța, având în vedere numărul mic de potențiali clienți și numărul mare de km de conductă, comuna fiind extrem de întinsă. De aceea cred că ar trebui gândite soluții pentru finanțări în funcție de prioritățile generale dar și particulare ale fiecărei localități”, conchide primarul din Vedea.