albestii de argesÎn maxim o săptămână, conducerea Primăriei din Albeștii de Argeș va emite ordinul de începere pentru realizarea proiectelor tehnice aferente  celor două poduri din Brătești, investiții aflate pe ordinea de zi a executivului. ”A durat foarte mult până am obținut avizele necesare acestor lucrări. Avem fonduri pentru realizarea construcțiilor, bani obținuți în urma solicitărilor, din sumele pentru remedierea calamităților. Imediat ce proiectele tehnice sunt gata, ne apucăm de lucru”, declară primarul Gabriel Popa.

Cu fonduri de la Consiliul Județean, tot în perioada următoare se va realiza și o extindere a rețelei de canalizare, pe o lungime de 500 metri, în satul Albești Pământeni. ”Încercăm în această toamnă să continuăm și modernizarea centrului localității. Cred că bugetul ne permite să mai facem încă 500 de metri de trotuare. O sa vedem ce sume o să vină la rectificare și, în funcție de asta, o să decidem dacă putem face mai mult sau ne oprim pentru anul acesta.”, spune edilul șef.
Vești bune au venit de la Compania Națională de Investiții. ”Imediat după ce vom obține și ultimul aviz - studiul de risc de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență, vor fi demarate procedurile de licitație pentru construirea unei săli de sport, cu 102 locuri”, anunță șeful executivului.

Seminar pe tema migrației
Primarul comunei Albeștii de Argeș a participat la sfârșitul verii la ultima mobilitate din cadrul unui proiect finanțat de Uniunea Europeană - ”Europa pentru cetățeni”, intitulat generic ”From I Mmigration to INtegration.”. ”Inițiatorul acestui proiect a fost administrația din localitatea Curtis Santiago din Spania, loc în care a avut loc această ultimă sesiune. La program au participat 15 țări, printre care Ungaria, Slovacia, Lituania, Portugalia Macedonia, Germania. Din partea României a fost aleasă localitatea noastră. Problema migrației, este una foarte acută la nivel european, iar statutul de imigrant nu trebuie să devină un stigmat pentru cei ce aleg să nu trăiască în țara lor de origine. De aceea, administrațiile locale și organismele civile trebuie să se implice pentru a facilita integrarea migranților”, a afirmat primarul Gabriel Popa.