baiculestiLucrările de modernizare a DC 213 Băiculești - Argeșani - Zigoneni au fost reluate în această vară. ”Se lucrează intens de vreo lună de zile. Ne dorim că în luna septembrie, maxim octombrie, lucrările să fie terminate. Se amenajează rigolele, iar pe un tronson de aproximativ 2 km se toarnă ultimul strat de asfalt”, declară primarul Niculae Dragnea. Modernizarea drumului comunal este realizată cu fonduri europene și contribuția autorităților locale. 5,4 km de drum sunt modernizați în cadrul acestui proiect.

În această toamnă vor începe lucrările la sistemul de canalizare, potrivit autorităților din Băiculești. Pentru a putea demara lucrările la proiectul finanțat prin PNDL 2, administrația comunei Băiculești mai are nevoie de un aviz de la Mediu și de eliberarea autorizației de construire de la Consiliul Județean. Proiectul presupune înființarea sistemului centralizat de canalizare în satele Mănicești, Stejari, Argeșani, Băiculești și Zigoneni.

Premii pentru cuplurile longevive
În luna septembrie autoritățile din Băiculești vor premia cuplurile longevive din localitate. În ședința Consiliului Local de la finalul lunii august se stabilesc condițiile desfășurării evenimentului și sumele ce vor fi alocate beneficiarilor. Conform tradiției, la fiecare început de lună septembrie, în comuna Băiculești era sărbătorită Ziua Comunei, moment în care erau premiate cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsătorie. Cum anul acesta nu poate fi organizată o astfel de manifestare, conducerea Primăriei Băiculești a decis să organizeze o simplă festivitate, pentru a-și arăta aprecierea față de cuplurile longevive din localitate.