nucsoara festival 2Între 6 și 8 august, la poalele Vârfului Moldoveanu, peste 3000 de iubitori de natură și cultură locală au luat parte la „Făgăraș Fest”, manifestare menită nu doar a celebra natura, ci și a ajuta comunitățile locale să găsească soluții pentru producerea și promovarea produselor locale de calitate și păstrarea acestui peisaj rural deosebit. Ediția de anul acesta a fost bogată în activități și ateliere destinate celor mici și mari, iubitorilor de natură, aventură și cultură locală, iubitorilor de bucate alese tradiționale, de istorie și teatru, de fotografie, filme de natură. Pe durata festivalului întreaga zonă Nucșoara a fost ocupată în procent de 100%, fie că vorbim despre spațiile clasice de cazare, fie că vorbim despre gazde locale sau oferirea unor spații de camping. Despre ecourile  acestei manifestări în sânul comunității, ne-a oferit detalii primarul din Nucșoara, Ion Cojocaru.

„Din punctul de vedere al administrației, ne-am îndeplinit ceea ce ne-am propus: am reușit să promovăm comuna Nucșoara. Nu mai puțin de 3000 de oameni s-au convins că aici ospitalitatea e la ea acasă, că localitatea noastră poate fi o destinație turistică pentru cei interesați de obiceiurile și tradițiile din bătrâni, de istoria zonei, de cadrul natural, de produsele culinare specifice și multe altele. Vă mărturisesc că ne-au fost depășite așteptările! Și nu doar nouă, ci și participanților la festival, pentru că unii deja au revenit la Nucșoara! Comunitatea a privit cu mult interes acest eveniment și cu admirație pe cei ce i-au trecut pragul: oameni educați, cu spirit civic. La final, o hârtiuță nu s-a găsit pe acea pajiște! Absolut toți concetățenii mei au remarcat acest lucru. Au spus „Da, domnule, iată că putem avea o comună curată, îngrijită!... Și noi, urmând exemplul acestor străini, o putem păstra în continuare la fel!” Oamenii au fost încântați de participanți, de modul în care aceștia s-au comportat de-a lungul celor trei zile de festival, au socializat cu ei, s-au legat adevărate prietenii și, nu în ultimul rând, au avut de câștigat și din punct de vedere material, pentru că turiștii au cumpărat foarte multe produse locale, ori s-au cazat aici.”