corbi 1Cea de-a treia ediție a Festivalului Stonebird a fost considerat de către toți participanții un real succes. Numărul extraordinar de mare al spectatorilor - câteva mii, a dovedit pe de o parte că evenimentul este deja unul consacrat în rândul iubitorilor de muzică rock și că organizarea impecabilă face ca sărbătoarea să fie apreciată de toate categoriile sociale și de vârstă. Numele sonore  care au urcat pe scenă și diversitatea stilurilor de rock, de la Altenosfera la Holywood Rose, Bucovina sau Cargo, au făcut de asemenea ca spectatorii să se regăsească în număr foarte mare în acest festival.

Deși Stonebird propriu zis a început de vineri 13 august, foarte mulți au venit cu rulotele sau corturile să se campeze pe dealurile de ”La Chilii” încă de miercuri, pentru a vedea ploaia de stele căzătoare - un eveniment astronomic spectaculos. Nu doar cerul i-a făcut pe mulți să aleagă Corbi ca destinație a unei minivacanțe, ci și peisajul mirific și siturile de vizitat, cum este faimoasa mănăstire Corbii de Piatră sau Căsuța albastră, dar și pensiunile din comună, extrem de ofertante ca servicii.
Pentru că tot am amintit de organizarea impecabilă, în primul rând trebuie menționată rigurozitatea cu care s-a făcut controlul celor care au participat - pe bază de evidență a vaccinul sau a testului PCR, sau dovada anticorpilor, cei în cauză primind o brățară ce atesta starea de sănătate. Apoi modul cum au fost ghidați conducătorii auto de către organizatori pentru a găsi un loc de parcare, în multe cazuri fiind pur și simplu escortați de reprezentanți ai organizatorilor, cu ATV-uri. Curățenia din grupurile sanitare a fost, ca și la celelalte ediții, de invidiat, mâncarea oferită de firmele de catering gustoasă și tradițională, iar berea a curs în valuri pentru buna dispoziție.
”Timp de aproape o săptămână localitatea a fost practic una plină de turiști. Cu biciclete, pe jos, erau peste tot în localitate să viziteze, să vadă priveliști, să facă trasee. Pe fețele tuturor se citea bucuria reîntâlnirii, revenirii vieții la normal și încântarea că se află într-un loc atât de frumos.”, a declarat primărița Anca Baciu, care a fost timp de trei zile tot timpul în mijlocul evenimentelor, pentru bunul mers al lucrurilor.
Muzica - liantul care a făcut ca aceste mii de oameni să vină la Corbi, s-a ridicat la standardele așteptate. Spectacolul de lumini și sonorizarea, precum și performanțele artiștilor au făcut practic să tresalte munții. Punctul culminant a fost, desigur, reprezentația formației Cargo - o trupă „grea” a rock-ului românesc. Mii de glasuri au răsunat la unison pe acordurile bine-cunoscutului hit ”Ploaia”. Ploaia nu a venit, dar bucuria a curs din ceruri, culminând în extaz la focurile de artificii de la final.
Un eveniment inedit în cadrul festivalului l-a constitut o licitație a unui tricou cu autografele tuturor artiștilor participanți, banii urmând să fie folosiți pentru cauze umanitare. Tricoul a fost vândut cu suma de 15.000 de lei lui Virgil Baciu.
Și nu în ultimul rând, Festivalul Stonebird primește un mare 10, cu felicitări, pentru participarea  Laviniei Chiţu, care a interpretat într-un fel unic și animat în limbajul semnelor spectacolul trupelor Cargo și Alternosfera. Lavinia este una dintre cele mai apreciate interprete în limbajul mimico-gestual.