# Interviu cu primarul comunei, Victor Mihai Bălășoiu
rociu 1Ajuns de curând la conducerea Primăriei Rociu, Victor Mihai Bălășoiu mizează pe obiective clare, dublate de dorința de a finaliza proiectele demarate de fosta administrație. De altfel, mandatul tânărului edil începe cu inaugurarea unui obiectiv de maxim interes pentru comunitatea din Rociu, grădinița din satul Șerbănești.
- Dle primar, care sunt obiectivele pe care vi le-ați propus în acest mandat?
- Așa cum am precizat și în perioada campaniei electorale, doresc să duc la bun sfârșit proiectele începute de administrația anterioară. Avem multe obiective vizate în agenda acestui mandat, vom continua cu investițiile în infrastructură: înființarea rețelei de distribuție gaze naturale, extindere canalizare și racorduri consumatori la rețeaua de canalizare menajeră, modernizarea, întreținerea și repararea drumurilor locale din comună, atragerea de noi investitori, achiziția de utilaje pentru îmbunătățirea serviciilor locale, implementarea unui sistem de supraveghere video, proiectarea si construcția unui nou sediu administrativ, deschiderea unui centru de îngrijire bătrâni, dar si învestiții menite să sprijine dezvoltarea și accesul la educație.

- Ce lucrări/proiecte sunt în desfășurare în localitate?
- La momentul actual desfășurăm lucrări în ceea ce privește întreținerea și repararea drumurilor comunale, am făcut recepția la sistemul de canalizare în satele Șerbănești si Gliganu de Sus și lucrăm la proiectul pentru înființarea rețelei de distribuției a gazelor naturale.
- Grădinița din satul Șerbănești va fi deschisă la începerea anului școlar?
- Grădinița din Șerbănești își va deschide porțile spre întâmpinarea noului an școlar 2021-2022. Încă lucrăm la amenajarea parcului și a locului de joacă adaptat nevoilor copiilor care urmează să ne calce pragul din această toamnă.
- Pe raza localității activează mulți fermieri. Cum caracterizați acest an agricol?
- 2021 a fost un an cu o recoltă bună a culturii de grâu, datorată în mare parte accesului la tehnologie al fermierilor, ceea ce a dus la o creștere atât calitativă, cât și cantitativă a randamentului la hectar. Având în vedere lipsa unei infrastructuri a sistemului de irigații, producțiile agricole rămân în continuare dependente de condițiile meteo. În contextul secetei actuale, nu avem o previziune tocmai favorabilă la culturile de floarea soarelui și porumb.