mosoaiaPrintr-un proiect pentru care au fost accesate fonduri europene prin Grupul de Acțiune Locală, lângă terenul de sport ce va fi amenajat la Hințești, se va construi un modern loc de joacă pentru copii. În paralel se vor moderniza două drumuri comunale. ”Au fost aprobați indicatorii tehnico-economici și s-a început realizarea proiectului tehnic. Va fi un loc de joacă dotat cu leagăne, tobogan și alte structuri modulare pentru copii, dar și un părculeț cu băncuțe, spații verzi. Co-finanțarea din partea GAL este de 50%, însemnând 50.000 de euro”, ne-a declarat viceprimarul localității, Adrian Frântură.

Până la finele lunii septembrie se va asfalta strada Industriilor. Deși nu este un tronson foarte lung – 350 m, drumul deservește câteva societăți comerciale, fiind important pentru localitate. Conform declarațiilor conducerii Primăriei, contractul de execuție a fost semnat și a început realizarea proiectului tehnic.
Lucrări de modernizare se vor face și pe strada Dealului. ”Aici au fost realizate o serie de lucrări în infrastructură precum îngroparea la o adâncime mai mare a conductei de apă, care îngheța în fiecare iarnă, dar și plastifierea conductei ce aparținea PETROM și amenajarea unui pod care înlesnește calea de acces, drumul trecând peste un fir de apă. Acum se fac lucrări de rearanjare a drumului, în vederea asfaltării, care se va executa în maxim o săptămână. Drumul Dealului are o lungime de circa 900 metri ”, explică viceprimarul localității.
Tot în această perioadă se face și o extindere a rețelei de apă, pe strada Parcului, pe o lungime de 600 m. ”Era nevoie de această lucrare, întrucât în zonă s-au construit case noi și, în continuare, există loturi pretabile construcțiilor. În plus, la capătul drumului avem o bisericuță monument istoric, Sf. Cuvioasă Paraschieva, lăcaș de cult care nu beneficia de această utilitate.”, a mai spus reprezentantul conducerii UAT Moșoaia.