leresti latAdministrația din Lerești lucrează la un proiect ce privește refacerea infrastructurii rutiere afectate de lucrările de extindere a rețelei de canalizare din comună. Primarul Marian Toader spune că are în vedere pentru modernizare străzi și drumuri în lungime totală de 5 km. ”Am reușit să finalizăm DALI (Documentația de Autorizare a Lucrărilor de Investiții) pentru modernizarea drumurilor de interes local în zona în care am introdus conducta de canalizare prin investiția derulată prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2. Este vorba de DC 18 din satul Voinești și străzile Răceni, Ulița Redea, Toderoiu, Băjenaru, Valea Foii, Valea Foii lateral și strada Bisericii - tot din satul Voinești. Etapa următoare este cea a obținerii avizelor și a certificatului de urbanism, pentru a putea realiza proiectul tehnic. După realizarea proiectului tehnic, pe care îl vom achita din bugetul local, vom încerca să identificăm o sursă de finanțare pentru realizarea efectivă a investiției. Este imposibil să putem suporta de la buget asfaltarea a 5 km de drum, însă sperăm în apariția unor granturi guvernamentale, mult așteptatul PNDL 3”, a declarat primarul din Lerești.

Între timp, cea de-a treia campanie de vaccinare care a avut loc la Lerești a fost încununată de succes. ”În ciuda faptului că acum lumea nu se mai înghesuie să se vaccineze, am avut săptămâna trecută 40 de persoane care s-au prezentat la zona noastră de vaccinare de la Târg. Este un semn bun; conștientizarea pericolului, duce la adoptarea unor comportamente care pot elimina pericolul - adică vaccinarea”, spune Marin Toader.
Administrația locală a decis extinderea pe o lungime de încă 1,1 km a rețelei electrice pe strada Poduri. ”Este o zonă în care începe să se construiască, și e nevoie de utilități. Vom realiza această lucrarea în colaborarea cu CEZ”,   a menționat primarul din Lerești.