stoenestiLa Stoenești continuă în această perioadă lucrările la rețelele de apă și canalizare. Autoritățile locale speră să finalizeze investițiile anul acesta, chiar dacă termenul de finalizare a proiectului finanțat prin PNDL 2 este 2022.  ”Vara aceasta am întâmpinat unele dificultăți din pricina secetei. Au fost probleme la Piatra și Lunca Gârții. Am lucrat de anul trecut, am suplimentat cantitatea de apă, iar în satul Piatra totul funcționează normal. În satul Lunca Gârţii, de aproximativ două săptămâni am dat drumul la o nouă rețea de apă. Apa nu era potabilă până atunci, dar am rezolvat și această problemă. Tragem apa dintr-un puț din zona albiei majore a râului Dâmbovița și totul funcționează bine”, declară primarul Ion Marin.

Administrația comunei Stoenești intenționează ca anul acesta să dea startul unor lucrări de modernizare a centrului civic. În cadrul acestora vor fi asfaltați 5 km de drumuri comunale. Prin aceste lucrări administrația locală are în vedere finalizarea procesului de modernizare a străzilor de interes public și a drumurilor comunale.
Școli puse la punct
În școlile și grădinițele din localitate sunt în toi pregătirile pentru începerea noului an de învățământ. Se face doar curățenie, întrucât școlile se prezintă foarte bine și nu au nevoie de alte lucrări. Școala Gimnazială Stoenești a fost reabilitată în totalitate, iar Școala Gimnazială Bădeni a fost extinsă în proporție de 70% construcție nouă și 30% modernizată. Școala de la Cotenești a fost și ea reabilitată în totalitate. ”Toate au dotările necesare, nu sunt probleme din acest punct de vedere. Este foarte important să asigurăm elevilor noștri cele mai bune condiții”, adaugă primarul Ion Marin.