darmanestiAdministrația din Dârmănești are mari probleme cu cei care aruncă deșeuri, în special rezultate din construcții, în locuri nepermise. Primarul Emilian Ciolan spune că sunt persoane din alte localități care, crezându-se la adăpostul nopții, descarcă astfel de deșeuri pe albiile cursurilor de apă. „Periodic ecologizăm zăvoaiele, însă ne luptăm pur și simplu cu cei care descarcă mașini de deșeuri, în special moloz, la adăpostul nopții. Am instalat camere de luat vederi și îi atenționăm permanent pe paznici să fie vigilenți. Așa am identificat mai multe persoane, din alte localități, care aruncau deșeuri în locuri nepermise. I-am obligat să-și ridice gunoiul adus, iar pe viitor vom da și amenzi. Cu cetățenii din Dârmănești nu avem probleme mari în sensul acesta. Le-am explicat oamenilor și au înțeles. Vin la primărie și anunță când au deșeuri rezultate din dărâmarea unor imobile. Noi anunțăm o firmă cu care lucrăm, iar acest operator economic ridică pe cheltuiala lui astfel de deșeuri din curțile oamenilor.”, explică primarul Emilian Ciolan.

Pași importanți s-au înregistrat și în planul conștientizării necesității colectării selective a deșeurilor menajere. Se colectează în acest mod îndeosebi plasticele, care se ridică în general o dată la două săptămâni.
Taxa percepută însă de operatorul de salubritate este însă destul de mare, afirmă edilul din Dârmănești. „Sunt efectiv oameni care-și rup de la gură sau pur și simplu nu pot achita această taxă. Unii sunt de bună credință, alții sunt de rea credință, alții pur și simplu nu au! Există familii care plătesc 500 de lei taxa de salubritate și 100 de lei dările la stat! Nu e posibil așa ceva! E enorm de mare această taxă de salubritate. În ultimul timp, în peste 40 de familii din comună, cel puțin un membru și-a pierdut locul de muncă. De aceea întâmpinăm mari greutăți în colectarea acestei taxe. Până la urmă vom întreprinde orice demersuri legale ca această taxă să fie încasată de operator direct de la beneficiar. Nu e normal ca noi, administrația, să plătim către operator, urmând a ne recupera banii de la adevărații beneficiari, cetățenii. Să-și încaseze singuri banii!”, spune primarul din Dârmănești.