bughea de sus 2Cu fonduri proprii, conducerea Primăriei din Bughea de Sus va asfalta trei străzi din comună. În schimb, drumul județean care tranzitează localitatea, arată ca după bombardament. ”La cererea cetățenilor, și respectându-le doleanțele cele mai stringente, cu bani de la buget, vom asfalta străzile Zăvoilor, Moicenilor și Pe Deal, în lungime totală de 2 km. Organizăm licitația și sper, cât de curând, ne vom bucura cu toții de asfalt pe aceste tronsoane. Avem promisiuni și că drumul județean care s-a deteriorat îngrozitor în ultima perioadă va fi reabilitat. În ceea ce privește reabilitarea acestui drum, nu le pot da niciun fel de asigurări oamenilor, nedepinzând de noi. Ca administrație, am făcut solicitări constante către Consiliul Județean, și le pot spune doar că ni s-a promis”, declară primarul Nicolae Tarbă.

Licitația pentru modernizarea și reabilitarea Școlii Nr.1 din Bughea de Sus a fost finalizată. Investiția, finanțată printr-un proiect depus de către administrația locală în cadrul Programului Operațional Regional, este pe cale să se concretizeze. ”După procedurile de desemnare a câștigătorului, vom emite ordinul de începere pentru proiectul tehnic. Eu zic ca ne vom și apuca de lucru în acest an, până în iarnă.”, spune edilul din Bughea de Sus.
O veste bună este aceea că și proiectul depus la Compania Națională de Investiții, pentru modernizarea și reabilitarea Căminului Cultural, a trecut la etapa următoare. ”Am depășit lista de sinteză, adică evaluarea. Eu cred că până la finele anului se va organiza și licitația. Important este că am mai făcut un pas spre concretizare”, afirmă șeful executivului.
Continuă și lucrările la rețeaua de canalizare. Conform declarațiilor conducerii Primăriei, s-au îngropat 27 de km de conductă, s-au realizat racordurile spre gospodării, au fost achiziționate și urmează montarea pompelor, lucrarea fiind practic finalizată în proporție de 95%. „Mai trebuie construită stația de epurare.”, spune primarul localității.