hartiesti primar 1Până la începerea noului an școlar școala din Lucieni va avea un sistem de încălzire modern. Locul învechitelor sobe de teracotă va fi luat de o centrală termică. Administrația locală a depus și un proiect la Compania Națională de Investiții, în vederea obținerii finanțării pentru construirea unei grădinițe cu program prelungit la Livezeni.

”Clădirea, în care învață aproximativ 50 de copii, clasele I-IV, era încălzită cu trei sobe, neasigurându-se condițiile optime pe timp de iarnă. Dincolo de pericole, fiindcă sobele erau vechi de 100 de ani, cred că era cazul să aducem confort și să ne situăm la un nivel superior, dacă tot vorbim de dezvoltare și modernizare. Cu bani foarte puțini am găsit soluții pentru o centrală termică și calorifere pentru cele trei săli de clasă, grupuri sanitare și cancelarie. Sunt absolut convins că performanțele educaționale, atât din partea elevilor, cât și a cadrelor didactice, cresc, dacă noi ca administrație ne străduim să le oferim ceea ce merită. O să le demonstrăm tuturor că se pot face lucruri și cu bani puțini, important este să avem voință și să găsim soluții. Investim, până la urmă, în viitorul nostru”, declară primarul Cosmin Ștefan.
Rămânând la capitolul ”învățământ”, conducerea administrației locale a depus un proiect la Compania Națională de Investiții pentru construirea unei grădinițe cu program prelungit. ”Dacă vom primi finanțare, ceea ce sper, proiectul nostru fiind pe lista de sinteză, adică în curs de evaluare, vom construi grădinița la Livezeni - în acest loc dispunând de teren. Grădinița va avea o capacitate pentru 30-40 de copii și va fi de un real folos pentru părinții din comuna noastră. Oamenii nu au efectiv cu cine-și lăsa copiii mici după ora 12.00, când programul grădinițelor normale se termină. Pentru viitor, ar fi foarte util să ne gândim și la o creșă, însă, deocamdată, costurile de funcționare ne pun probleme.”, spune șeful executivului.
Cât de curând va începe asfaltarea drumului local ”La Noana”, o investiție ce se va realiza cu co-finanțare de 90% fonduri europene, printr-un proiect depus în cadrul Grupului de Acțiune Locală. ”Nu este un tronson mare, fiind vorba de doar 200 de metri, dar pas cu pas reușim să punem la punct infrastructura rutieră. Pentru cetățenii din zonă este important”, spune edilul șef din Hârtiești.