cepariDeși își puseseră mari speranțe în obținerea finanțării pentru proiectele depuse la Compania Națională de Investiții, reprezentanții conducerii Primăriei Cepari nu au mai primit nicio veste în legătură cu documentațiile transmise. Este vorba de o lucrare în regim de urgență - alunecarea de teren și refacerea drumului de la Răcorești, și de modernizarea infrastructurii rutiere în localitate, prin asfaltare.

”Nu știu de ce nu s-au făcut pașii necesari începerii licitației în cazul alunecării de teren. Nu am mai primit nicio solicitare de clarificare sau ceva de genul acesta. Problema este că ruptura de mal avansează și va afecta grav locuitorii din acea zonă. Nu avem cum să intervenim, investiția însemnând, ca bani, bugetul nostru pe un an de zile, cel puțin. În ceea ce privește asfaltarea de drumuri, documentație depusă tot la CNI, nu mai am nicio speranță.”, a declarat edilul șef Cristian Ciobanu.
Nici pentru proiectul care părea a avea cele mai multe șanse de a fi implementat anul acesta, și anume reabilitarea termică a școlii de centru, prin Programul Operațional Regional, încă nu a fost semnat contractul.
”Investiția se referă la eficientizarea consumului energetic, prin anvelopare termică și alte modernizări. Aici ne sunt solicitate constant tot felul de documente, semn că lucrurile avansează, dar într-o manieră extrem de greoaie”, spune primarul din Cepari.
În lipsa oricărei vești despre mult așteptata rectificare bugetară sau a apariției oricărui program de finanțare, conducerea UAT Cepari consideră că anul acesta poate fi deja declarant mort din punct de vedere al investițiilor. ”Sunt vremuri foarte tulburi, programele de finanțare întârzie să apară și tristul adevăr este că nu avem bani. Ne făceam speranțe și cu gazele - am înțeles că deja s-au schimbat condițiile de obținere a fondurilor. Dacă până acum era vorba de o finanțare de 100% din partea Ministerului Dezvoltării, acum se cere co-finanțare de 50% din partea primăriilor. La o investiție atât de amplă, este exclus să luăm în considerare așa ceva.”, spune șeful executivului din Cepari.