davidesti primar bunLicitația privind atribuirea lucrării de introducere a apei curente pe străzile Verdele și Comănescu a fost finalizată. Conform spuselor primarului Alin Văduva, după desemnarea câștigătorului se va emite ordinul de începere a lucrărilor. ”Investiția în sine nu va dura mult. Mai mult timp se pierde pentru urmarea tuturor procedurilor legale, însă iată că am reușit, și obiectivul mult așteptat se va concretiza cât de curând”, spune edilul șef din Davidești.

Pentru o altă lucrare, amenajarea toaletelor la Căminul Cultural Voroveni, se pregătește caietul de sarcini pentru organizarea licitației. ”În afara lucrării de amenajare propriu-zisă a toaletelor, trebuie trasă apă și achiziționată o fosă, deoarece nu avem aici sistem de canalizare. Din păcate încă nu am rezolvat problema cu terenul necesar pentru construirea bazinelor pentru suplimentarea debitului la rețeaua de apă curentă pentru satul Voroveni. Este o lucrare pe care ar trebui să o facem anul acesta, pentru a nu avea iar probleme cu rezervorul existent pe perioada de iarnă. Suntem în discuții avansate cu un cetățean pentru teren. Nu este vorba de o suprafață mare, dar până nu avem terenul, nu putem face nici proiectul tehnic.”, explică șeful executivului.
Pentru că se apropie începerea anului școlar și în școli se fac unele reparații. ”În afară de curățenie și igienizare, acțiune pe care o întreprindem la toate unitățile de învățământ, schimbăm parchetul la una dintre sălile de clasă ale corpului de clădire destinat claselor I-IV de la Școala Davidești. Este important pentru copii să fie primiți într-un mediu cât mai plăcut și condiții optime, pentru ca actul educativ să fie unul de calitate” , explică primarul Alin Văduva.

Răzbunare politică sau nebunie?
davidesti livada vandalizata 3Din motive imposibil de înțeles de o minte umană normală, persoane rămase deocamdată necunoscute au tăiat din livada din Voroveni a primarului în funcție, Alin Văduva, 160 de pruni. Pomii au fost pur și simplu ”măcelăriți”, cu drujba, într-un act de vandalism de neconceput. Motivul pare unul prostesc, de răzbunare, dar substratul este mult mai profund: răutatea și gradul de alienare al unor indivizi care au pretenția de a face parte din rândul oamenilor. Indiferent că este înfăptuit dintr-o reacție de dușmănie personală sau cu nuanțe politice, sociale, actul este unul plin de ură, incalificabil, și denotă o boală psihică gravă. Modul cum au fost tăiați pomii, doar pentru distrugere, face ca infracțiunea să pară desprinsă dintr-un episod psihotic, cu mafia siciliană. ”Prejudiciul se ridică la peste 100 de mii de lei, dar dincolo de bani este vorba despre fapta în sine. Ar trebui să mă tem pentru viața mea sau a familiei mele? Evident se fac cercetări, și sper ca Poliția să reușească să găsească făptașul ori făptașii, iar aceștia să-și primească pedeapsa, conform legii”, ne-a declarat primarul din Davidești.