hartiesti 1Anul acesta celebrul Târg de Sfânta Marina, organizat tradițional în zona Muscelului, a avut loc în comuna Hârtiești, între 15-18 iulie. Dincolo de spectaculozitatea în sine, evenimentul a reunit proprietari de cabaline din întreaga țară. Peste 1.000 de vizitatori au trecut pragul târgului.

”A fost un succes real, un eveniment care s-a soldat cu efecte peste așteptări. Este pentru prima dată când târgul de cai a fost organizat la noi în localitate. Inițiatorii sunt membrii familiei Istrate, oameni care de ani de zile se ocupă de așa ceva, argeșeni de-ai noștri, care au găsit deschidere la administrația noastră locală pentru organizarea evenimentului. Expoziția cabalină cu vânzare a atras peste 1.000 de persoane de-a lungul celor 3 zile cât a ținut, iar participarea din partea posesorilor de cai a fost extraordinară. Au venit proprietari de cabaline din Bacău, Caraș Severin, Bihor, Cluj, Ialomița, Dolj, din toată țara. Cred că au fost peste 200 de cai, exemplare superbe, ce s-au vândut cu prețuri variind de la 500 până la 14.000 de euro.”, a declarat primarul comunei Hârtiești, Cosmin Ștefan.
Dincolo de posesorii de cai, târgul a adunat comercianți ai industriei asociate: hamuri, potcoave etc. Au avut loc și momente de dresaj de cai, un ponei făcând acrobații spectaculoase, spre încântarea copiilor prezenți. ”Cu această ocazie comuna noastră a devenit cunoscută. Mulți din Pitești nu știau exact unde este localitatea Hârtiești. Ei bine, acum știu! În afară de asta, oamenii s-au bucurat din suflet de eveniment. După anul greu prin care am trecut cu toții, cu pandemia, se simte nevoia de astfel de momente.”, a mai spus edilul șef din Hârtiești.