cepariDouă devize care însumează peste 40 miliarde de lei vechi, aceasta este suma pe care administrația din Cepari ar trebui să o primească de la Guvern pentru efectuarea de lucrări în regim de urgență, în urma inundațiilor din această vară. Este vorba de aducerea la starea inițială a drumurilor afectate de intemperii. Primarul Cristian Ciobanu este sceptic însă cu privire la cuantumul sumelor pe care le va primi.

”Mi-e teamă că nu vom primi niciun ban, nici nu mă gândesc că putem primi toată suma! Procesele verbale și devizele estimative au fost făcute de Comisia pentru Situații de Urgență, în urma constatărilor de la fața locului. De ce sunt sumele atât de mari? Fiindcă practic toate drumurile din localitate au fost afectate și este nevoie de balastare. Gândiți-vă că pentru 1 km de drum cu o lățime de 5 metri, este necesar balast pentru 5.000 mp. Deci faceți singuri un calcul cât balast trebuie pentru peste 70 de km de drumuri, balast de cel puțin 10 cm. Nu mai vorbim de costurile pentru consumul de combustibil și utilaje, pentru reabilitare. Până vom vedea dacă primim vreun leu, nu facem altceva decât să reparăm, cu bani de la buget, ce putem. Facem muncă de Sisif și ne gândim cu groază că următoarea ploaie strică din nou, totul. Singura soluție ar fi modernizarea drumurilor prin asfaltare și construirea de rigole. Am spus-o și o s-o spun în continuare!”, explică edilul șef.
O altă problemă cauzată tot de inundații este ruptura de mal de la Răcorești, investiție pentru care conducerea administrației a obținut finanțare prin Compania Națională de Investiții. ”Teoretic, lucrarea este în procedură de achiziții. Ar fi bine dacă s-ar apuca de lucru cât mai curând, fiindcă alunecarea de mal avansează și riscă să afecteze gospodăriile din zonă. Este o lucrare cu titlu de  regim de urgență și de aceea ar trebui făcută repede, însă lucrurile nu stau așa cum ar trebui”, spune primarul Cristian Ciobanu.