recea drum distrusPloile abundente căzute la începutul lunii iunie au distrus o parte din lucrările efectuate pe DJ 504, în comuna Recea. La solicitarea Consiliului Județean, o comisie formată din specialiști ISU, ai Administrației Bazinale de  Apă Argeș - Vedea, Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare, Regiei Județene de Drumuri Argeș și C.J. Argeș au mers în comuna Recea pentru a constata, inventaria și evalua pagubele produse de inundații în localitate și la drumul județean DJ 504.

Pentru modernizarea drumului județean DJ 504, de la limita județului Teleorman-Popești-Izvoru-Recea-Cornățel-Vulpești (DN65A), în lungime de 24,995 km, ce traversează comunele Popești, Izvoru, Recea, Buzoiești, Consiliul Județean Argeș a accesat fonduri europene. Lucrările de modernizare a acestui drum au început în vara anului trecut. În paralel, specialiști de la Direcția Strategii Sinteze Proiecte cu Finanțare Internațională a Consiliului Județean Argeș s-au deplasat în teren pentru a constata distrugerile produse de ape la drumul județean DJ 504. Din informarea întocmită de aceștia, reiese că: ”Apa rezultată din precipitații și din cantitățile de apă acumulate de pe versanți au afectat lucrările executate (pe sectoare) pe drumul județean DJ 504 situate dreapta – stânga, între km. 125+218 – 128+140, la Recea, astfel: șanțurile săpate din pământ, accesele la proprietăți, podețe, podețe dalate transversale, casetele de lărgire drum au fost afectate de cantitatea mare de precipitații, agregatele au fost transportate de apă distrugând o parte din lucrările executate, colmatând șanțurile, podețele. În unele locuri apa a trecut de pe partea dreaptă, peste partea carosabilă, pe partea stânga a drumului afectând o parte din lucrările executate”.

Conductele de apă vor fi relocate
Administrația comunei Recea intenționează să demareze în scurt timp lucrările de relocare a conductelor de apă de pe traseul DJ 504, aflat în curs de modernizare. ”Momentan se lucrează la documentația pentru execuția lucrărilor. Ne dorim să începem cât mai repede pentru că se apropie asfaltarea drumului județean și nu vom mai putea umbla la vechile conducte. Este vorba de o porțiune de circa 4 km pe care conductele trebuie relocate la marginea drumului”, declară primarul Doru Dragu. Consiliul Județean a alocat Primăriei Recea fonduri în valoare de 450.000 de lei pentru lucrarea la rețeaua de apă.