poienari de muscelPloile din luna iunie au condus la o situație de urgență în comuna Poienarii de Muscel. Pe DJ 738 Poienarii de Muscel – Jugur – Mihaiești (km 1+500) s-a produs o alunecare de teren care pune în pericol circulația pe drumul județean. ”Dacă nu se intervine în scurt timp, o să rămânem fără drum. Nu se va mai putea circula. Drumul s-a surpat, iar alunecarea de teren avansează. Soluția cea mai bună ar fi montarea unor piloni pentru susținere, nici măcar nu este o adâncime foarte mare, nu este mult de forat. Dar trebuie intervenit rapid. Momentan nu s-a luat nici o măsură. Așteptăm ca cei de la Prefectură să vină să evalueze situația”, declară primarul Ion Banzea.

Începe reabilitarea școlii de centru
În această vară, pe perioada vacanței elevilor, la Școala Poienari vor fi realizate lucrări de reabilitare a clădirii. Lucrările constau în reamenajarea tavanului de la etajul superior, montarea gresiei și a lambriurilor, refacerea casei scărilor și alte lucrări de interior. Investiția totală se ridică la 300.000 de lei. Consiliul Județean a alocat autorităților locale 200.000 de lei pentru lucrările la școală. 220 de copii învață în școala din satul Poienari și vor beneficia de această investiție. Pe de altă parte, pe perioada de vară, în localitate vor fi executate lucrări de pietruire a drumurilor.

Cinste eroilor!
De „Înălțare”, la Monumentul Eroilor din centrul comunei, dar și la cele din celelalte sate au avut loc slujbe religioase pentru pomenirea celor căzuți pe câmpurile de luptă și au fost depuse coroane de flori. Tradiția serbării Zilei Eroilor de sărbătoarea Înălțării este respectată an de an, negreșit, de autoritățile din comuna Poienarii de Muscel.