vedea primar 2Din fericire, ploile din iunie, care au produs pagube însemnate în multe localități ale județului, nu au creat probleme majore în comuna Vedea. Afectate au fost unele drumuri, care vor trebui din nou pietruite. ”Nu am avut gospodării inundate sau alunecări de teren. Toate situațiile create de precipitațiile abundente au fost remediate cu forțe proprii, rapid și eficient. Sigur, piatra de pe mai multe drumuri a fost măturată de ape, însă vom interveni pe rând, pentru a le pune din nou la punct. Nici din punct de vedere agricol situația nu este critică, în momentul de față. Totuși, pentru ca recoltele să nu putrezească, ar fi cazul ca vremea să se stabilizeze.”, a declarat primarul Niculae Dochinoiu.

Odată cu încetarea capriciilor meteorologice ce au pus pe jar întreaga țară, administrația din Vedea va începe și anumite lucrări. ”Facem rectificare de buget, pentru banii pe care i-am primit de la Consiliul Județean în scopul de a achiziționa și monta trei stații de filtrare a apei. Mai avem câteva finisaje și la dispensarul uman, modernizat cu fonduri de la Guvern și, în rest, așteptăm deschiderea unor linii de finanțare - mult vehiculatul PNDL 3 sau fonduri europene. Cel mai mult ne dorim să putem obține finanțări pentru drumuri. Avem acel drum din Fata început și alte tronsoane pentru care avem documentația întocmită pentru modernizare”, a mai afirmat edilul.
De Ziua Eroilor, conducerea Primăriei și reprezentanți ai Consiliului Local au depus coroane la monumentele ridicate în cinstea celor căzuți în războaie. ”Avem două monumente oficiale la Vața și Biserica Prodani, și încă patru construite de noi, cu ajutorul comunității. În fiecare an cinstim memoria celor ce și-au dat viața pentru idealurile naționale.”, a afirmat edilul șef din Vedea.