schitu golesti inaltVremea capricioasă din luna iunie nu a stopat derularea lucrărilor în cadrul proiectelor de investiții din Schitu Golești. S-a lucrat la rețeaua de canalizare, s-a dat ordinul de începere a lucrărilor de modernizare a clădirii socio-culturale, iar la finele lunii iulie amplul proiect de incluziune socială, în valoare de 1 milion de euro, va fi finalizat.
”Am îngropat încă 2,5 km de conductă de canalizare și am emis ordinul de începe pentru modernizarea clădirii socio-culturale. În ceea ce privește construirea sălii de sport, obiectiv ce se va realiza cu fonduri europene prin Programul Operațional Regional, ne aflăm la finele procedurii de achiziție”, punctează șeful executivului.

La sfârșitul lunii iulie se va finaliza și amplul proiect derulat prin Programul Operațional cu Capital Uman, în valoare 1 milion de euro. ”Consider că acest proiect, cu toate componente lui, a fost un succes, cu efecte pe termen lung. Chiar luna aceasta am finalizat reparații interioare la 12 locuințe și reparații interioare electrice la 73 de locuințe, ale celor din grupul țintă. Îmbucurător este faptul că dintre cei care au făcut cursuri de antreprenoriat și au dezvoltat afaceri, tot cu fonduri din proiect, majoritatea, adică 30 din 50, derulează activități de succes, în diverse domenii”, spune edilul Vasile Miriță.

Gospodării inundate
Trei gospodării din localitate au fost inundate ca urmare a precipitațiilor abundente. Conducerea Primăriei a acționat prompt, solicitând celor de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență intervenția cu utilajele pentru a scoate apa din curțile oamenilor. Problemele au survenit ca urmare a înfundării canalelor de scurgere din comuna învecinată, apa umplând terasamentul la trecerea cu calea ferată și, din cauza reliefului, revărsându-se în aceste trei gospodării aflate la granița dintre cele două localități. ”Am intervenit și cu buldoexcavatorul nostru pentru decolmatarea șanțurilor cu pricina, situația fiind rezolvată imediat. Vom lua măsuri, ca pe viitor să nu se mai întâmple. Din fericire, nici de-a lungul Drumul Național ce traversează localitatea noastră, nici pe drumurile noastre comunale și locale nu am avut probleme”, a declarat primarul Vasile Miriță.