micesti latAdministrația din Micești a finalizat procedura de achiziție a serviciilor de proiectare și asistență tehnică în vederea înființării primei rețele de canalizare în comună, inclusiv stație de epurare. Anul acesta se speră realizarea proiectului tehnic. Între timp, se fac eforturi pentru obținerea finanțării în vederea realizării efective a acestui obiectiv extrem de important pentru comunitate.

„Avem depuse la Compania Națională de Investiții două solicitări: una privind înființarea primei rețele de canalizare în comună, iar a doua,  pentru extinderea acestei rețele. Am înțeles că cele două proiecte se află pe lista de sinteză a CNI. În primul proiect este vorba de introducerea rețelei la Purcăreni și parțial Micești, iar extinderea vizează întreg satul Micești. Ambele obiective sunt estimate la circa 400 de miliarde de lei vechi, așa că vă închipuiți că de la bugetul local ar fi imposibil să susținem astfel de investiții. Putem, eventual, să demarăm lucrările la stație de epurare, care va fi modulară, și să finanțăm câțiva kilometri de rețea. Tocmai de aceea așteptăm cu interes și anunțatul PNDL 3, în speranța că Guvernul va finanța prin acest program și astfel de obiective.”, spune primarul Dumitru Voicu.
De la Ionuț Tudorache, șeful biroului Achiziții publice din cadrul Primăriei Micești am aflat că la Purcăreni vor începe în curând probele tehnice la rețeaua de alimentare cu gaze, în lungime de aproape 14 km, investiție derulată cu fonduri de la bugetul local. În urma solicitărilor depuse de administrația comunei la SC Distrigaz, societatea de distribuție a gazelor naturale care operează în comuna Micesti, sat Micești, a anunțat că și-a extins licența de operare și în celelalte sate: Purcăreni, Păuleasca, Brânzari.
În luna august vor începe lucrările la creșa Micești, care va fi construită lângă primărie. Între timp, se lucrează la interioarele Grădiniței Micești. De asemenea, administrația locală a achiziționat cu fonduri proprii o cupă de decolmatare și o tocătoare vegetală, accesorii care vor deservi buldoexcavatorul din dotarea Primăriei. A mai fost achiziționat și un grup electrogen cu sistem hidrofor, pentru forajul suplimentar de apă de la Purcăreni, investiție recent finalizată.