davidesti drum in lucruDeși în mod obișnuit comuna Davidești era una dintre localitățile care înregistrau probleme din cauza precipitațiilor abundente, de data aceasta, gradul de afectare a fost unul insignifiant. „N-am avut probleme, din fericire, și din acest motiv am putut să ne continuăm activitățile curente, respectiv investițiile pe care le aveam în plan. Am început modernizarea celor 500 metri rămași din drumul de la Olteanca, cu amenajarea rigolelor betonate, urmând să turnăm asfaltul. Este o lucrare de calitate, pe care o supraveghem în fiecare zi.”, a declarat primarul Alin Văduva.

Au fost finalizate proiectele tehnice pentru introducerea apei potabile pe străzile Verdele și Comănescu, pasul următor fiind achiziția pentru execuție. ”Avem deja în zonă în jur de 25 de locuințe, pe ambele străzi, și există un mare potențial pentru extindere. Lucrarea presupune în total îngroparea a 400 de metri de conductă și o pompă pentru asigurarea unui debit optim” a explicat edilul șef.
Următorul obiectiv pe ordinea de zi a aparatului administrativ este amenajarea toaletelor la Căminul Cultural Voroveni, investiție tergiversată doar din cauza punerii la punct a unor documente. ”În rest, încercăm să găsim soluția cea mai puțin costisitoare pentru întocmirea documentației în vederea obținerii finanțării pentru introducerea de gaze naturale. Avem aproape zilnic întâlniri cu reprezentanți unor firme și ai administrațiilor locale cu care ne-am asociat pentru un proiect comun. Noi avem deja un studiu de fezabilitate pe care am dori să-l actualizăm. Nu vrem să mai cheltuim de la buget pentru un nou studiu de fezabilitate, având în vedere că nici nu știm exact ce surse de finanțare vor fi și în ce măsură putem concretiza în viitorul apropiat investiția”, a mai spus șeful executivului din Davidești.