ratesti dispensar furduiesti 3Conducerea Primăriei Rătești plănuiește ca vara aceasta să dea în folosință dispensarul medical construit în satul Furduiești. Lucrurile se apropie tot mai mult de realitate, întrucât și Consiliul Județean a contribuit cu o alocare bugetară de 120.000 de lei pentru finalizarea acestui obiectiv. ”Se lucrează la un proiect separat pentru amenajarea spațiului exterior, a parcării, împrejmuirea și dotarea dispensarului. Ne dorim ca lucrările să fie finalizate cât mai repede, astfel încât să dăm în folosință dispensarul vara aceasta. Unitatea medicală va deservi cetățenii din toată comuna”, afirmă primarul Cornel Petrică.

Și terenul de sport este aproape gata
În scurt timp vor fi încheiate lucrările și la terenul multifuncțional de sport din incinta școlii de centru. Cofinanțarea proiectului derulat cu fonduri europene prin AFIR a fost asigurată din fonduri provenite  de la Consiliul Județean, în sumă de 250.000 de lei.
În perioada următoare, administrația locală intenționează să pietruiască mai multe drumuri locale și de exploatație agricolă. Nu în ultimul rând, Ziua Eroilor a fost sărbătorită și anul acesta de autoritățile, cadrele didactice și copiii din comuna Rătești. Slujbe religioase și depuneri de coroane de flori în semn de recunoștință au avut loc la monumentele eroilor din localitate.