mioveniSecția Drumuri Naționale Pitești a demarat o acțiune de reabilitare a unei porțiuni de aproximativ 1 km, pe sectorul DN 73D, reprezentat de zona centrală a Bulevardului Dacia din Mioveni. Lucrările vor consta în frezarea părții superioare a străzii și turnarea de covor asfaltic, pe porțiunea de la str. Hanul Roșu până în zona Robea.
„În această perioadă, rugăm cetățenii să nu parcheze autoturismele în zona vizată de lucrările de asfaltare, iar cei care circulă pe acest sector de drum să se deplaseze cu prudență pentru a nu intra în coliziune cu utilajele.”, atrage atenția primarul Ion Georgescu.

Puncte de hidratare și prim ajutor
Pentru a  trece cu bine de  vremea caniculară din această perioadă, este bine să știți unde vă puteți răcori și cere ajutor. Astfel, în Mioveni funcționează mai multe puncte speciale de hidratare și prim ajutor amplasate astfel: Primărie, Piața Agroalimentară Dacia, Dispensarul Uman (strada Cărănești), CS Dacia Mioveni 2012, Școala Veche (sediul SVSU), Grădinița “TIC-PITIC”, Spitalul Orășenesc Mioveni.
Punctele de prim ajutor sunt amplasate la sediul Primăriei Mioveni și la Spitalul Orășenesc.

Ziua IEI, sărbătorită cu Hora Unirii
Pe 23 iunie, la Mioveni a fost sărbătorită Ziua Universală a Iei, bluza tradițională românească - simbol internațional al culturii române și o piesă emblematică a costumului popular național românesc. La miezul zilei, scăldați în soarele verii, sute de elevi, copii și tineri, alături de angajații instituțiilor publice din oraș și de reprezentanții Consiliului Local Mioveni și-au etalat costumele populare în Centrul Civic. Pe acordurile muzicii populare, participanții s-au prins într-o horă, ca în zilele de sărbătoare de altă dată. Evenimentul a continuat tot pe platoul din centrul orașului, unde au fost prezentate o expoziție de costume tradiționale românești și un atelier de creație, iar cursanții Școlii Populare de Arte și Meserii Pitești și cei ai Clubului Copiilor din Mioveni au încântat publicul cu recitaluri folclorice și dansuri populare.

Master gratuit pentru tinerii din Mioveni!
Facultatea de Energetică și Facultatea de Inginerie Industrială și Robotică din cadrul Universității Politehnica din București propune tinerilor din Mioveni, pentru al unsprezecelea an consecutiv, două specializări pentru masterat: Managementul Mediului și Dezvoltare Durabilă, respectiv, Concepție și Management în Producție.
Locurile subvenționate sunt limitate și se adresează persoanelor cu domiciliul în orașul Mioveni. Actele necesare vor fi aduse la secretariatul facultății, înainte de începerea anului universitar, conform unei proceduri stabilite la nivel de facultate. Înscrierea se poate face online la link-ul: https://admitere.pub.ro/Admitere/site/index, în perioada 3-10 iulie 2021. Relații suplimentare se pot obține la numărul de telefon 0749.206.428 (pentru Inginerie) sau la 0733.100.998 (pentru Mediu).