# Interviu cu primarul comunei, Gheorghe Drăgan
lunca corbului inalt- Dle primar, care ar fi, în opinia dumneavoastră, obiectivele pe care administrația locală trebuie să le aibă în vedere pentru viitor?
- Alimentarea cu gaze este una dintre investițiile de perspectivă. Încercăm un proiect comun cu localitățile învecinate, având în vedere că pe la noi trece magistrala. Pentru a fi pregătiți în ideea că se va deschide o linie de finanțare pentru acest tip de obiectiv - un PNDL 3, așa cum se zvonește, sau fonduri europene, realizăm studiul de fezabilitate și ridicările topo.
- În momentul de față derulați vreo investiție?

- Am obținut fonduri prin Agenția de Mediu pentru modernizarea iluminatului public. Proiectul privind „Creșterea eficienței sistemului de iluminat public” este în implementare, montându-se 406 lămpi cu led, în toată comuna.
- Cum se prezintă situația în ceea ce privește infrastructura utilităților?
- Alimentare cu apă există peste tot în localitate. Din păcate, la capitolul canalizare nu stăm bine. Am avut un proiect pentru introducerea canalizării pentru Mârghia de Jos și Mârghia de Sus, care nu a primit punctajul și nu a intrat la finanțare. Sigur, ne preocupăm de acest aspect și vom încerca să identificăm noi granturi.
- Dar la capitolul drumuri?
- Și la noi, ca în majoritatea localităților, modernizarea drumurilor este o prioritate, o doleanță majoră a cetățenilor. Singurul drum pe care am putut să-l asfaltăm a fost DC 152. Avem pentru două drumuri DC 153 – Lunca Corbului și DC 153 A Mârghia, proiectele realizate și licitațiile adjudecate. Tronsoanele însumează 4,9 km. Pentru acestea este prioritar să găsim finanțare dar, din păcate, nu cred că avem șanse, chiar în ideea în care vor fi fonduri pe PNDL 3, fiindcă condiția este să avem apă și canalizare. Tot la capitolul infrastructură rutieră, trebuie menționat că mai avem un proiect pentru realizarea unui podeț la Mârghia, care face legătura cu cimitirul.
- Ați reușit pe PNDL 2 să faceți o grădiniță modernă. Unde ar mai trebui investit în acest domeniu?
- Mai avem o singură școală, cu clasele I-VIII, școala de centru, „Gen. Constantin Cristescu”. Deși interiorul arată foarte bine - toalete noi-nouțe, parchet - exteriorul s-a deteriorat și ar fi necesară o reabilitare.