raca 1 bransamente canalizare 2În comuna Râca au început lucrările de branșare a gospodăriilor la rețeaua de canalizare. În prima etapă vor fi branșate aproximativ 100 de gospodării, precum și instituțiile publice din comună. Cetățenii nu au de achitat taxe întrucât costurile branșării până la limita de proprietate sunt suportate de administrația locală.
Conform estimărilor autorităților, din totalul de 560 de gospodării ale comunei, aproximativ 400 ar urma să fie branșate la rețea. Canalizarea comunei Râca a fost realizată cu finanțare prin PNDL și contribuția primăriei. În curând, serviciul de apă al comunei va fi concesionat către SC Apă Canal Pitești SA, iar după branșarea gospodăriilor, la fel se va întâmpla și cu cel de canalizare.

Cadastru pentru intravilan
Pentru aproximativ 600 de imobile din suprafața intravilană a localității vor fi realizate lucrări de cadastru cu fonduri prin ANCPI. ”Am început lucrările de cadastru în satul Adunați, urmează Bucov și Râca. Se vor cadastra numai suprafețe din intravilan. Cele din extravilan au fost cadastrate în întregime, tot cu fonduri prin ANCPI, în cadrul Programului Național de Cadastru și Carte Funciară”, declară primarul Nicușor Sorin Popescu.

Cinste eroilor!
Memoria eroilor căzuți pentru patrie a fost cinstită de autoritățile și cetățenii comunei Râca. De Ziua Eroilor, la monumentul din curtea primăriei au fost depuse coroane de flori, preoții au oficiat slujbe pentru pomenirea bravilor ostași, iar elevii de la școală au susținut un program cu poezii și cântece patriotice. Omagierea eroilor în fiecare an de Înălțare reprezintă o tradiție respectată cu sfințenie în comuna Râca.