suseni casa memoriala 1Eveniment memorabil în comuna Suseni la început de vară. Casa Memorială ”Învățător Marin D. Braniște” din localitate a fost inaugurată de Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, și de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului. Alături de cei doi ierarhi și restul slujitorilor prezenți, au fost primarul Doru Radu, deputatul Aurel Bălășoiu, reprezentanți ai administrației locale și locuitori ai comunei.

Învățătorul Marin Braniște a avut 11 copii, iar trei dintre aceștia au devenit slujitori de seamă ai ortodoxiei și ai bisericii. Este vorba despre Emanuel Braniște, Marin M. Braniște, dar, mai cu seamă, de Ene Braniște, unul dintre cei mai mari liturgiști din țara noastră. ”Considerăm evenimentul ca fiind deosebit de important pentru comunitatea noastră, cu atât mai mult cu cât a fost girat de prezența celor doi înalți ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române. Totodată, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Laurențiu Streza a venit cu propunerea ca în ziua de 12 octombrie, în această locație, să fie organizat un simpozion în amintirea marelui teolog și profesor Ene Braniște. Apreciem că va fi o acțiune de mare încărcătură emoțional -sentimentală, culturală, științifică și religioasă, iar comunitatea noastră va fi unul dintre beneficiarii direcți ai efectelor simpozionului. Doamne ajută să se împlinească!”, spune primarul comunei, Doru Radu.

Acțiune de curățenie
În localitate continuă lucrările la Centrul Cultural, investiție finanțată prin Compania Națională de Investiții. Pe de altă parte, la începutul lunii iunie, în comuna Suseni a avut loc o amplă acțiune de curățenie organizată cu prilejul Zilei Mediului. La aceasta au participat foarte mulți copii, tineri, dar și reprezentanți ai administrației locale. Lucrările au fost realizate cu utilajele primăriei, iar sacii și mănușile folosite la curățenie au fost furnizate de ADI Servsal.