bughea de sus 2Torenții de pe versanți au produs inundații în Bughea de Sus. Conducerea administrației a mobilizat forțele de intervenție pentru rezolvarea promptă a urgențelor și a întrunit o comisie de specialiști, inclusiv reprezentanți ai Direcției Apelor Române, pentru întocmirea unui proces verbal și a unui deviz referitor la suma necesară pentru refacerea infrastructurii deteriorate.

”Străzile Valea Bughii și Valea Râurilor au fost cele mai afectate și vor necesita intervenții complexe. Am avut și câteva gospodării inundate, pentru care a trebuit să solicităm intervenția celor de la ISU care au  evacuat apa cu autospecialele. Avem un fond de urgență rămas de anul trecut și sperăm să-l putem folosi acum pentru a pune la punct drumurile și a le rebalasta.”, a declarat primarul Nicolae Tarbă.
Din păcate, ploile și-au spus cuvântul și referitor la posibilitatea continuării lucrărilor la sistemul de canalizare. ”Nu s-a mai putut lucra nimic. Totul a fost stopat. Nu este vorba doar de ploaie în sine, ci mai ales de faptul că în zona noastră pământul este humos, după îmbibarea cu apă necesitând timp îndelungat pentru a se usca. Pur și simplu nu se pot folosi utilajele necesare lucrărilor de anvergură, așa cum este sistemul de canalizare!”, a explicat edilul șef.
În ceea ce privește proiectul finanțat cu fonduri europene, prin Programul Operațional Regional - reabilitarea și modernizarea școlii, au fost solicitate o serie de clarificări. ”După verificarea celor trimise sperăm să obținem aprobarea pentru a putea trece la procedura la achiziție și, ulterior, să începem efectiv reabilitarea”, a punctat șeful executivului din Bughea de Sus.