cetateni ansamblul brauletulO dimensiune importantă în viața unei comunități rămâne cultura, activitățile din acest domeniu fiind un excelent promotor al tradițiilor și obiceiurilor, al specificului zonei. Din acest considerent, conducerea administrației  din Cetățeni se implică și în promovarea acțiunilor ansamblului local ”Brâulețul”. ”Pe 9 iunie am fost prezenți cu ansamblul la o emisiune de profil la Favorit TV. Încercăm să ne facem cunoscuți, fiindcă avem ce oferi și arăta. Ansamblul, înființat la inițiativa mea, de pe vremea când eram consilier local, are nevoie de expunere, pentru a ne contura identitatea. Concomitent, ne preocupă și de infrastructura din domeniu. Astfel, lucrăm la proiect pentru modernizarea și reabilitarea clădirii Căminului Cultural, obiectiv pentru care sperăm să obținem finanțare prin Compania Națională de Investiții.”, declară primarul Mugurel Minciună.

Proiecte pentru modernizarea drumurilor
Pentru a fi pregătită, în eventualitatea apariției Programului Național de Dezvoltare Locală 3, administrația lucrează și la proiecte pentru modernizarea infrastructurii rutiere. ”Suntem la etapa întocmirii DALI pentru asfaltarea a  12,7 km de drumuri - tronsoanele cele mai importante din comună. Fără îndoială modernizarea drumurilor rămâne, după alimentarea cu apă, dorința cea mai mare a cetățenilor. Și fiindcă tot am amintit de apă, trebuie punctat faptul că urmărim investiția în derulare zi de zi, în speranța că vom reuși în toamnă să finalizăm acest obiectiv de  însemnătate maximă pentru confortul membrilor comunității”, a mai declarant edilul.
Pași importanți s-au făcut și în ceea ce privește realizarea sălii de sport, tot prin CNI. ”A predat amplasamentul și, până la finele anului, construcția ar trebui să fie gata; sperăm ca antreprenorul să fie prompt și eficient”,  spune șeful executivului din Cetățeni.