negrasi bunMonumentul Eroilor din satul Bârlogu a fost sfințit de Ziua Eroilor. Construcția a fost ridicată în cinstea eroilor din satele Buta și Bârlogu, care și-au dat viața pe câmpurile de luptă. Aici a avut loc o slujbă religioasă oficiată de mai mulți preoți din localitate, urmată de un parastas la care s-au împărțit colivă și colaci. Elevii de la școala din localitate au intonat imnul național și au recitat poezii patriotice. ”Mai mult ca oricând, Ziua Eroilor este o zi a recunoștinței profunde față de cei care, de-a lungul veacurilor, și-au sacrificat viețile pentru patrie, credință, libertate și dreptate. Lor le datorăm mai mult decât simpla noastră recunoștință. Le datorăm tot ceea ce avem noi astăzi, libertatea și suveranitatea”, a spus primarul Alexandru Constantin.

Cadastru pentru drumuri
La ora actuală se află în plină desfășurare lucrări de cadastru pentru drumurile pe care administrația locală intenționează să le asfalteze printr-un proiect depus la CNI. 8 km de drumuri din comuna Negrași ar urma să fie modernizați dacă primăria va beneficia de aprobarea finanțării pentru proiect de la CNI. Lucrările de cadastru sunt executate cu fonduri de la stat prin ANCPI.

Culturi afectate
Ploile din luna iunie nu au afectat drumurile și gospodăriile din comuna Negrași, însă vremea capricioasă de la începutul verii a produs stricăciuni în sectorul agricol. ”Vijeliile au pus la pământ culturile de grâu. Sunt 500 de ha de culturi agricole afectate. În rest, pare un an agricol bun, la culturile de păioase, la rapiță. La culturile de porumb încă nu putem face o estimare”, precizează edilul din Negrași.